20:00:00
Allaerts Paul
7000
logo St.-Truidense VV

Veel volk voor de allerlaatste thuiswedstrijd van Sporting en van de competitie seizoen 2002-2003. De kanaries zijn maar met een klein legioen afgezakt; die bereiden zich al volop voor voor de bekerfinale tegen La Louvière. Huldigingen vooraf. Davy De Beule wordt in de bloemetjes gezet als jonge profvoetballer van het jaar, Paul Put voor zijn nominatie in de categorie trainer van het jaar. De eerste helft heeft niet veel om het lijf. Sint-Truiden beperkt zich tot zijn gebruikelijke controlevoetbal, en houdt veel volk achter de bal. Sporting wil wel, maar mist de creativiteit van Runar om er iets van te maken. Sint-Truiden komt één keer aan het venster piepen met een mooie steekbal. Daba smijt zich voor de bal. Verder nog enkele kansjes voor Lokeren. In de 23' minuut is er een actie van Baldvinsson: mooie controle en een schot in de handen van Belic. Op het half uur; vrije trap Gretarsson, de bal wijkt af in de muur maar van dichtbij kan Zoundi toch niet scoren. De te zwakke bal wordt simpel gepakt door Belic. Het is op dat moment een betere periode van ons Sporting. Een mooi strak schot van Davy De Beule zoeft maar net naast de goal. Nog één kans is het noteren waard: Vidarsson legt aan vanuit de tweede lijn: ook zijn schot gaat net naast doel. Rusten na een niet al te beste maar sfeervolle eerste helft bij 0-0. De tweede helft stelt niet veel meer voor dan de eerste helft. Fofana is de gekwetste Baldvinsson komen vervangen, maar de spits die werd aangekondigd als vervanger van Bangoura zal zich in die tweede helft geen enkele keer kunnen doorzetten. Gretarsson knalt nog eens lekker op doel, Belic stopt. Dé actie van die tweede helft is van de hand van scheidsrechter Allaerts. De tweede in het referendum scheidsrechter van het jaar fluit vanavond de partij kapot. Al de ganse match was het minste contact een fluitje waard, in de tweede helft komt pas echt de apotheose. Schermutseling tussen Gretarsson en Delorge, iedereen verwacht twee keer geel, scheidsrechter Allaerts trekt 2 keer rood. Zelden hebben we twee legioenen zo in koor amateur horen scanderen. Dabanovic heeft 5 minuten voor affluiten nog een geweldige kattensprong in huis. Zijn reflex houdt de eindstand op 0-0. Het echte vuurwerk was dit maal niet binnen maar na de 90 minuten te zien. Alle supporters op de banken, toespraken van Lambrecht, Vidarsson en Paul Put, vuurwerk en veel ambiance. Een mooie viering van een mooi seizoen! Stefaan Roets