15:00:00
Verbist Johan
5900
logo RFC Antwerp

Antwerp komt op bezoek, en dat zal je geweten hebben. Lokeren lijkt wel een belegerde stad. De geschiedenis spreekt ook niet in het voordeel van de Antwerpse aanhang. Enkele jaren maakten ze ook al amok op Daknam toen ze hun ticket naar tweede op zak hadden. Dat kan vandaag alvast niet worden beslist. Charleroi en Heusden-Zolder verloren beiden hun partij. Antwerp kan dus een gouden zaak doen. Voor Lokeren betekenen 3 punten niet alleen mathematische zekerheid over het behoud, maar ook een mooie sprong in het klassement. In de eerste helft zou je niet denken dat Antwerp de punten broodnodig heeft. De ploeg speelt zeer behouden, en lijkt gekomen voor 1 punt. Sporting begint wel gretig. Al na luttele minuten kan Baldvinsson op corner vrij inkoppen; de bal gaat net naast. Enkele minuten later is er een vrije trap voor Sporting op een heel leuke plaats. Runar achter de bal: zijn trap gaat mooi naast de muur, maar Feys kan redding brengen. En dan valt het jammer genoeg stil. De slordigheden volgen elkaar op langs beide kanten, de eerste helft is van een pover niveau. Antwerp steekt dan toch eens de neus aan het venster na 20 minuten, maar De Wilde sliert in de voeten van Dong en kan redden. Op het halfuur kan Sporting nog eens dreigen. Geraerts staat enkele malen aan het kanon, maar het vizier is niet goed afgesteld. Rusten bij 0-0, een nul over de ganse lijn. Bij de rust is Zéré Zoundi komen vervangen. De tweede helft lijkt verder te gaan op het elan van de eerste: de start brengt matig voetbal langs de twee kanten. Maar na zo'n 10 minuutjes begint de Lokerse moter te draaien. Sporting steekt een tandje bij, Antwerp kan nog moeilijk volgen. De Lokerse aanvalsgolven volgen elkaar nu in snel tempo op, en zonder dat er groot doelgevaar is, voel je dat er een doelpunt in de lucht hangt. Antwerp komt in de ganse tweede helft welgeteld tot 1 kans. De ingevallen Pivaljevic maakt een mooie actie op links en zet voor naar Sergeant. Zijn kopbal gaat over. Dat is het voor wat Antwerp betreft. Sporting duwt het gaspedaal nog even dieper in, en scoort in de 70ste minuut. Een voorzet van Kristinsson lijkt veel te ver te waaien, maar die dekselse Tailson klimt hoger dan wie ook, en scoort met een kopbal uit een ongelofelijk scherpe hoek. 1-0 voor Sporting, de tiende treffer van Tailson... En sporting gaat door. Gretarsson kapt zich schitterend vrij en werkt perfect af. 2-0 op vijf minuten tijd, en wedstrijd gespeeld. Gretarsson mist dan nog alleen voor Feys, maar het is uitstel van executie. Baldvinsson wringt zich voorbij Feys in de 82ste minuut, en werkt beheerst af: 3-0 is meteen ook de eindstand. Deze overwinning betekent meteen ook mathematische zekerheid voor het behoud. Meer nog, Sporting springt voor het eerst in deze competitie naar de linkerkant van het klassement!