Sporting Lokeren

0 - 1

Manchester City FC

logo Lokeren

UEFA Cup


Seizoen:
2003-2004
Datum:
15/10/2003
20:30:00
Scheidsrechter:
Ledentu Damien (Frankrijk)
Toeschouwers:
9500
logo Manchester City FC

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Een feestelijke avond op Sporting want voor de eerste maal na 16 jaar Europees Voetbal. Een mooie affiche ook met enkele sterren die in de Champions League gespeeld hebben. Op het veld is er alvast niks te merken van het niveauverschil. Lokeren speelt goed mee en dwingt enkele mooie kansen af. De eerste is echter na 7' minuten de eerste voor Anelka die over en naast schiet. Een minuutje later een vrije schop voor Tarnat die echter niks oplevert.
De eerste kans voor Lokeren komt er na 11 minuten voor Fofana op voorzet van Conté, Fofana wordt echter afgevlagd in buitenspel.
Even later wordt Fofana neergelegd en Lokeren krijgt een vrije schop op een zeer mooie plaats, Kristinsson schiet jammerlijk in de muur. Na 14 minuten een mooie rush van De Beule op rechts maar spijtig genoeg besluit hij naast. De volgende cruciale fase is een penalty voor City die er komt na een Schwalbe (zéér duidelijk op de herhalingen tijdens de rust) van Wanchope. Het zal jammer genoeg niet de laatste betwistbare fase van de Franse scheidsrechter zijn. Anelka plaatst zich aan de stip en plaatst hem naast Sven. Jammer genoeg meent een handvol, bij gebrek aan beter woord, idioten het nodig om het feest te, proberen, verbrodden door te beginnen vechten. Lokeren lijkt aangeslagen maar herpakt zich snel, Coulibali plaatst vanop links naar Fofana maar de bal gaat voorlangs. Een minuutje later gaat De Beule nog eens door op rechts maar weer gaat de bal naast. In de 30e minuut gaat Fofana onder dubieuze omstandigheden neer maar deze keer gaat de scheidsrechter er niet op in. De tweede helft start met ongewijzigde elftallen, Manchester dat niet echt meer hoeft laat het initiatief aan Lokeren, meer dan enkele kansjes kan Lokeren niet afdwingen. De eerste echte kans voor Manchester komt er na 4 minuten spelen, Wanchope lost een kanonschot, Van der Jeugd pareert met moeite. In de 57e minuut krijgt Lokeren een vrije schop, Kristinsson zet hem maar Seaman pakt. In de 64e minuut krijgt Kristinsson de bal in de buurt van het strafschoppunt, hij laat echter de bal liggen.
Na 65 minuten komt Baldvinsson de licht geblesseerde en uitgeputte Fofana vervangen.
Na 75 minuten een mooie actie van Lokeren over enkele stations, jammer genoeg stokt het te vroeg. Van Hoeylandt komt er na 75 minuten in voor Conté. Manchester vindt het welletjes zo en speelt rustig uit, Wanchope wordt vervangen door Reyna.
Helemaal op het einde krijgt Lokeren nog een indirecte vrije schop nadat Seaman een terugspeelbal(?) opraapt. De bal van Vidarsson strandt echter in de muur. Lokeren verlaat net zoals in '87 in de eerste ronde de Uefacup maar deze keer met opgeheven hoofd, tegen een tegenstander die met spelers als Anelka, McManaman, Seaman zeker tot de verbeelding spreekt. Laat het alstublieft deze keer niet zo lang duren vooraleer we nog eens Europa binnentrekken, 16 jaar is véél te lang. Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City Foto thuiswedstrijd Manchester City
P