20:00:00
De Coninck Eddy
1750
logo MSK Deinze

Er waren slechts weinig belangstellenden die de koude wilden trotseren om deze bekerpartij te aanschouwen.
De eerste kansen van de match zijn voor de bezoekers. Na 13 minuten schiet De Keyser op Lazic. Een minuutje later is er een reuzekans voor De Langhe die alleen voor Lazic de bal over doel trapt.
Pas in de 25e minuut krijgt het thuispubliek voor het eerst wat opwinding met een kopbal op de paal. Maar sowieso afgevlagd voor een duwfout. Een combinatie Hendrikx-Ademilson wordt door laatstgenoemde naast getrapt. Maar even later is de Braziliaan wel doeltreffend. Sengier heeft geen verhaal op zijn schot : 1-0. Twee minuten later besluit Tailson naast, al had hij beter kunnen doorsteken naar zijn landgenoot Correa Ademilson.
Sporting is nu wakker geschoten. En Camara dribbelt zich door de defensie en knalt op Sengier.
Drie minuten voor de rust is het opnieuw raak. Een corner van Hendrikx wordt door Tailson met het hoofd tot bij Ademilson gelegd en die knalt van dichtbij binnen : 2 - 0. Meteen ook de ruststand. Met een 2-0 voorsprong is het altijd makkelijker voetballen. Bovendien kon Sporting snel de kloof nog verder uitdiepen dankzij goals van Gretarsson (51e minuut) en Joao Carlos (61' minuut). Sporting speelt nu in een zetel maar dringt verder niet meer aan. Bancé en Van Hoey krijgen nog wat speelgelegenheid in de plaats van Tailson en Coulibaly.
Deinze kan een verdiende treffer scoren via de pas ingevallen Seghers. Maar meer dan een eerredder is het niet.
Lokeren deed wat het moest doen, winnen en doorgaan naar de volgende ronde in de Beker van België.