30/09/2006
20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
6500

In een spektakelrijke eerste helft tegen Lokeren strafte STVV een foutje van Hasi genadeloos af. De Limburgers speelden meer dan een uur met tien, maar konden uiteindelijk de 1-0 vasthouden tegen een onmondig Sporting. Beide ploegen wilden op Staaien duidelijk voor de volle buit gaan na hun magere resultaten van de vorige wedstrijden. Trainer Jacobs moest in de defensie wat schuiven omdat Doll en Madi geblesseerd waren. Diallo mocht centraal starten en Van Hoey ging op rechts postvatten. STVV kreeg de beste kansen in het openingskwartier via Munyaneza. Lokeren toonde zich een eerste keer gevaarlijk met een vrije trap van Kristinsson. De Kanaries kregen nog mogelijkheden via Van Houdt en Rocky Peeters. Laatstgenoemde blesseerde zich toen hij daarbij over de bal trapte, waardoor trainer Thomas Caers al vlug zijn pionnen moest verschuiven. De partij brak helemaal los toen een slechte terugspeelbal van Hasi door Munyaneza beheerst langs Milojevic werd geschoven: 1-0. Twee minuten later kreeg thuisdoelman Deelkens rood na hands buiten de zestien. Opnieuw puzzelwerk voor Caers, die Van Houdt naar de kant haalde zodat tweede doelman Boeckx kon inkomen.De nieuwe goalie moest zich meteen tonen op een pegel van Carlos. Tegen tien Truienaars wou Lokeren-coach Jacobs meer gevaar creëren en hij offerde daarom stofzuiger Hasi op voor aanvaller Tambwe. Het spel bleef goed op en neer gaan tot aan de koffie zonder dat Lokeren veldoverwicht kon halen uit zijn man-meer-situatie. Sporting teerde wel op balbezit na de rust, maar groot gevaar leverde dat niet op. Maznov poeierde de beste van de geringe kansen voorlangs. Sporting vertrok terug naar Daknam met een derde nederlaag op rij. (Bron: GvA)