18/11/2006
20:00:00
Barbry Geert
4500

Lokeren verloor ook zijn derde wedstrijd onder Rudy Cossey niet en pakte vijf op negen. Voor FC Brussels was de 0-0 tegen Lokeren het vijfde opeenvolgende gelijkspel. De rood-zwarten zouden het seizoen met 14 gelijke spelen beëindigen, Sporting telde 15 puntendelingen vorig seizoen. In het eerste uur van de partij tussen Brussels en Lokeren viel geen enkele gevaarlijke combinatie te noteren. Als je geen doelpunt slikt, heb je altijd een punt dachten beide ploegen waarschijnlijk. Getuige daarvan beide opstellingen met één spits en een vijfmansmiddenveld, veelal achter de bal. Dus werd het hopen op een stilliggende fase of een poging van op afstand. Brussels probeerde het via Oulaï welgeteld één keer van buiten de rechthoek en Kalulika aarzelde na samenspel met Selemani te lang. Tot daar de eerste drie kwartier van de gastheer. Lokeren van zijn kant liep ook in het post-Ariël Jacobs-tijdperk nog altijd niet over van vertrouwen. Een goed naast de muur gedraaide vrijschop van Kristinsson en Maznov die op hoekschop van de IJslander centimeters tekort kwam, waren de enige wapenfeiten van Sporting voor rust. Niet dat het spelpeil na de pauze fel verbeterde maar de beste mogelijkheden vielen wel na de koffie. Die waren er enkel voor onze Tricolores. Filipovic mocht op links doorgaan maar de net na de rust ingevallen Tambwe slaagde er alsnog in om de harde en lage voorzet van in de kleine rechthoek over te trappen. Carlos was in het laatste kwartier de enige speler die zelf een kans wist te forceren. De Braziliaan draaide knap weg van zijn tegenstander maar Cordier redde het schot en de meubelen voor de thuisploeg. El Mouataz krulde nog een vrijschop mooi in de hoek. Met de nodige dosis geluk kon de Brusselse doelman dit keer de bal in extremis in hoekschop verwerken. Brussels kwam enkel op een stilstaande fase nog één keer in de buurt van Lazic. Gorius trapte de vrijschop net naast. (Bron: Sportwereld)