Goal
1-0
goal35
Goal

KRC Genk heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de beker van België. Doelpuntenmaker van dienst was Jelle Vossen. In die kwartfinale treft Genk AA Gent in een dubbele confrontatie. Genk speelt daarin eerst uit. KRC Genk speelde een uitstekende eerste helft waarin het ook dubbel verdiend op voorsprong kwam. Vossen benutte op het halfuur een hoekschop van Pudil. Genk had voordien al verschillende kansen (Bosnjak/Alex/Vossen) gekregen om op voorsprong te komen. Lokeren wachtte tot het op achterstand stond om mee te voetballen. In de laatste vijf minuten kregen de Waaslanders een 2-tal goede kansen via Maazou en Golan. Genk kon met een verdiende 1 - 0 voorsprong de rust in. De tweede helft kreeg Genk het heel wat moeilijker. Lokeren moest opzoek naar een doelpunt maar stuitte op een uitstekende Verhulst toen Maazou alleen op de Genkse doelman afging. Bij Genk bracht Van Geneugden nog Nemec en Tozser voor Alex en Bosnjak. Aan de rust had Soetaers al de geblesseerde Tiago vervangen. Lokeren probeerde het spel te verleggen maar lukte daar ook niet echt in. Genk loerde op de counter en Vossen was tot 2-maal toe dichtbij de wellicht beslissende 2-0. Het bleef echter 1 - 0, ook voldoende voor kwalificatie.