23/08/2009
20:00:00
Vervecken Peter
10800

AA Gent won verdiend van de buren uit Lokeren na een aangename partij en hebben met 10 op 12 hun start niet gemist. Bij de Waaslanders zal men na 1 op 12 deze week toch eens de koppen bij mekaar moeten steken. Bij Lokeren keerden Gueye en Carevic terug uit schorsing, Bouabé zat niet meer in de kern na een belabberde prestatie tegen Sint-Truiden. De Nederlander Donovan Deekman startte voor het eerst in de basis. Preud'homme zette Rosales op de rechtsback en begon met Leye, Custovic en El Ghanassy aan de partij. De Buffalo's leken hun lesje uit de afgelopen matchen te hebben geleerd, want ze gingen meteen op zoek naar de openingstreffer. Nadat Leye een voorzet van Thompson had naast gekopt, was het na amper zes minuten toch raak. Rosales bracht voor, Copa redde de deviatie van Ljubijankic, maar Custovic stond op de goede plaats. Gesteund door de vroege voorsprong, toog de thuisploeg op zoek naar meer. Dupré moest redding brengen alvorens Leye gevaarlijk kon worden en na een handspel van Copa buiten de rechthoek, schoot diezelfde Leye - zeer bedrijvig overigens - hoog over. Even later leek Copa met de bal in de handen in doel te belanden, de Lokeren-goalie hield zich net staande. Na een halfuur staken de Waaslanders voor het eerst de neus aan het venster. Dupré zette knap voor, Sokota kopte naast. Ref Vervecken moest dan drie keer geel trekken op evenveel minuten. Yassine El Ghanassy miste vijf minuten voor de rust dé kans op de 2-0 toen hij een perfecte voorzet van Ljubijankic een beetje onbesuisd over trapte. Carevic brengt spanning terug Lokeren probeerde na de pauze de bakens te verzetten, maar het was opnieuw Gent dat vroeg scoorde. Azofeifa trapte een goed aangesneden vrije trap en Stef Wils duwde van dichtbij binnen. Maric trapte nog een vrije trap recht op Copa, maar dan sloegen de bezoekers toch terug. Sokota legde af voor Carevic die met een gekruiste bal Jorgacevic het nakijken gaf. De spanning terug in de match en even later trof Azofeifa met een schitterende vrije trap de onderkant van de lat, El Ghanassy knalde de rebound in de wolken. Jankovic gooide Janczyk in de strijd en de wedstrijd golfde nu op en neer. Bij een nieuwe versnelling van El Ghanassy, kwam de tackle van Dupré te laat en de bal ging op de stip, Custovic miste niet. Het pleit was beslecht en hoewel Lokeren nog een aantal leuke combinaties opzette, was het de thuisploeg die de score nog opdreef toen Lepoint een aflegger van Coulibaly voorbij Copa knikte. Verslag sportwereld.be