19/02/2011
20:00:00
Van Boekel Pol
24800

Lokeren heeft zijn rol van challenger niet helemaal weten waar te maken op het veld van Club Brugge. Met Perisic in een hoofdrol wonnen de West-Vlamingen met 2-1.
beeld wedstrijdClub Brugge is bijna zeker van deelname aan Play-off 1 na een 2-1-overwinning tegen rechtstreekse concurrent Lokeren. De bezoekers waren baas het laatste halfuur maar ondanks een aansluitingstreffer van de IJslander Finnbogason boekt een dodelijk efficiënt Club toch een mooie 24 op 30. beeld wedstrijdHalverwege de eerste helft zette Ivan Perisic de thuisploeg op voorsprong toen hij een mooie solo over rechts van Dirar in doel poeierde. De Kroaat triomfeerde om zijn dertiende seizoensgoal maar toen hij Dirar in het feestje wou betrekken, werd hij straal genegeerd. De Marokkaan liep nog te mokken over een vrijschop in het begin van de wedstrijd die voor Dirar bestemd was maar door Perisic werd opgeëist en over gekeild. Waarop Dirar een wegwerpgebaar maakte. Perisic had na de 1-0 door dat hij op de trots van zijn ploegmaat had getrapt en streek zelf de plooien glad door in de rug van Dirar te springen.beeld wedstrijd Dat dit incident, alweer met de wispelturige Perisic in een hoofdrol, zoveel aandacht krijgt, is ook omdat er in de eerste helft weinig te beleven viel. Club, met Hoefkens en Perisic in de ploeg, had vaker de bal maar tot voldragen aanvallen kwam het nauwelijks. Een afgeblokt schot van Perisic was kenmerkend voor de wijze waarop de Brugse aanvallen door Taravel en zijn medeverdedigers werden onschadelijk gemaakt. Lokeren dat met De Pauw en Maric er weer bij nagenoeg met zijn type-elftal speelde, kreeg aanvankelijk geen greep op het middenveld, ook omdat Club hoog druk zette. Met de rust in zicht vonden de Waaslanders toch hun tweede adem. Een kopbal van De Pauw, op voorzet van De Bock, plofte op de buitenkant van de paal, Overmeire en Leko kraakten hun schot. Tweede seizoensgoal Akpala
In de tweede helft, waarin Marcos en Finnbogason hun opwachting maakten, trok Perisic alweer alle aandacht naar zich toe. Eerst door met een vlijmscherpe voorzet Akpala zijn tweede seizoenstreffer aan te geven. Even later werkte hij zijn ploegmaats echter weer op de zenuwen. Toen kort na de 2-0 een bal over de doellijn werd gekopt door Perisic maar de Nederlandse scheidsrechter Van Boekel gewoon doeltrap gaf, wees de Kroaat erop dat die zich vergiste. Buitengewoon sportief van Perisic maar dat was niet naar de zin van Blondel en Simaeys die hem een flinke uitbrander gaven. Lokeren kreeg de corner overigens niet. Ondanks de flinke achterstand gaf Lokeren zich niet gewonnen maar pogingen van Finnbogason, De Pauw en Leko misten panache. Club zwichtte pas tien minuten voor het einde onder de aanhoudende druk. Nadat de ingevallen Deekman de 2-1 liet liggen, werkte Finnbogason een counter ijzingwekkend koel af: 2-1. Deekman besloot nog in het zijnet waardoor Lokeren de komende weken moet knokken om bij de eerste zes te blijven.Bron sportwereld.be