24/09/2011
18:00:00
Smet Wim
10100

Lokerencoach Peter Maes heeft zijn ex-team KV Mechelen een hak gezet door Achter de Kazerne met 0-2 te winnen. Harbaoui en De Bock scoorden, Tiko kreeg na 45 minuten rood, waardoor de bezoekers een helft lang met tien stonden. Beide ploegen blijven na acht matchen in de middenmoot hangen.
KV Mechelen had vorige week een 5-1 pandoering op het veld van Bergen gekregen en wilde er alles aan doen om die blamage voor eigen volk weg te spelen. Helaas voor de thuisfans lukte dat niet. Na een afwachtend begin nam Lokeren de partij in handen. Jérémy Taravel mikte een poging net naast. Hamdi Harbaoui zette op het kwartier zijn ploeg op voorsprong. De spits werd volledig vrijgelaten en kopte de 0-1 mooi binnen. Lokeren beter De bezoekers waren voetballend beter: via korte combinaties en gevaarlijke flanken werd Malinwa het leven zuur gemaakt. KV Mechelen had meer balbezit maar wist zich daarmee geen raad. Enkel een knal van Boubacar Dialiba Diabang was het noteren waard, maar Copa stond pal. Peter Maes dacht met een tevreden gevoel de rust te halen, maar vlak voor het einde van de eerste helft ging het licht uit bij Tshilola Tiko. De rechtsback kreeg geel na een overtreding, even later duwde hij Sergio Oliveira met twee handen tegen de vlakte. Opnieuw geel en einde wedstrijd. Geen goals meer Mechelen kon dus een hele helft profiteren van een mannetje meer. David Destorme werd naar voor geschoven en kon meermaals dreigen. Hoeveel ballen Mechelen ook voor het doel van Lokeren pompte, scoren zat er niet in. Integendeel zelfs: het waren de Waaslanders die de netten nog eens bol zetten. Een schaarse tegenaanval kwam voor de voeten van Laurens De Bock en die aarzelde niet. Bijna werd het nog 1-2: Cordaro haalde knap uit, Copa schudde een wereldsave uit zijn mouwen. KV Mechelen ziet zijn sterke start na een nul op zes dus gestuit. Het blijft met 10 op 24 in de middenmoot achter. Lokeren haalt 8 op 24 en schuift op naar veiliger oorden.Verslag sportwereld.be