2-1
goal47
2-2
goal57

In de eerste helft viel er maar weinig te beleven. Het was wachten tot de 25e minuut. Dennis Praet kreeg de bal met een gelukje in de voet: hij aarzelde niet en trapte de 1-0 tegen de touwen. Anderlecht had vooral balbezit, maar kon maar weinig kansen klaarmaken. Bijna viel de goal ook aan de overzijde, maar Harbaoui miste van dichtbij.
Na de rust viel er wel meteen iets te zien. Lokeren begon zonder Taravel, die de verkeerde tape rond zijn enkels had. Anderlecht profiteerde meteen: Mbokani mocht een voorzet volledig vrij binnenkoppen. Peter Maes was razend op Taravel. Maar een minuut later kon Maes wel lachen. Leko profiteerde van balverlies in de paars-witte defensie en versloeg Proto met een knap stiftertje. Op het uur kwam Lokeren zelfs langszij: opnieuw Leko rondde een knappe aanval af, al viel de goal wel na een handsbal van Harbaoui. Lokeren liet Anderlecht opnieuw komen en een kwartier voor tijd lukte het dan toch: Gillet knalde de 3-2 droog in de kruising. De wedstrijd werd wat grimmiger. De Waaslanders probeerden nog wel, maar konden niet meer dreigen. Mbokani trapte nog op de paal.Verslag: sporza.be