RSC Anderlecht

3 - 0

Sporting Lokeren

logo RSC Anderlecht
Seizoen:
2012-2013
Datum:
29/09/2012
20:00:00
Scheidsrechter:
Makkelie Danny
Toeschouwers:
20000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Anderlecht kan met een verdiende zege naar het Europese duel tegen Malaga toeleven. Het kreeg een helpende hand van een teleurstellend Lokeren. Doelman Copa blunderde bij het kopbaldoelpunt van Mbokani en een afstandsschot van Deschacht verzeilde via De Pauw in doel. Mbokani zette met een fraaie goal de kers op de taart.
Beide teams waren ongewijzigd in vergelijking met de vorige speelronde in de competitie. Lokeren begon vrij lauw en Anderlecht haalde het initiatief naar zich toe. De thuisploeg had al vroeg op voorsprong kunnen en moeten staans.

In de negende minuut vond Gillet De Sutter, die zich vrij kapte maar de bal over het lege doel plaatste. Een minuut later stond de Bruggeling opnieuw aan het kanon. Bruno zette van op rechts voor en De Sutter duwde aan de eerste paal naast.

Even voorbij het kwartier speelde Jovanovic de bal door de Lokerse rangen. Mbokani mocht vrij aanleggen, maar Copa redde uitstekend en deed dat in de nabeurt nog eens over toen Jovanovic aanlegde.

Sporting verdiende een voorsprong maar viel stil en de bezoekers kwamen langzaam maar zeker opzetten. Mokulu zette van op de achterlijn voor en Harbaoui nam het leer meteen op de slof. Proto moest de bal uit de benedenhoek ranselen.
 
In het zicht van de rust was het opnieuw de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Deschacht zette voor, Mbokani controleerde de bal ongelukkig maar die viel voor de voet van Gillet. De rechtsachter stuurde Copa de verkeerde kant uit, maar de Ivoriaanse goalie wist met een onwaarschijnlijke voetreflex nog redding te brengen.

Op slag van rust ging Copa dan toch eens in de fout bij een vrije trap van Biglia, zodat Mbokani vrij kon koppen. De bal ging echter over het lege doel.

Kort na de pauze blunderde Copa zowaar. Biglia slingerde een hoekschop voor doel. Mbokani veerde hoog op en zijn kopbal glipte onder het lichaam van de grabbelende doelman door.

Net voor het uur was de partij gespeeld. Copa moest redding brengen op een poging van Nuytinck, na voorbereidend werk van een vinnige Jovanovic. Biglia trapte de hoekschop ver achteruit naar Deschacht, die de bal tot zijn verbazing via het been van De Pauw in het doel zag dwarrelen. Op zoek naar aansluitingstreffer Lokeren ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Galitsios zette voor en Kouyaté kopte de bal weg voor de neus van de aanstormende Harboui. Maar in de verkeerde richting en er was een uitstekende Proto nodig om de buffelstoot van zijn ploegmaat te keren.

Het verontrustte John van den Brom niet en de Nederlander voerde een dubbele wissel door in het vooruitzicht van Malaga. De Sutter en Bruno gingen rusten, Praet en Iakovenko maakten hun opwachting. In de slotfase tekende de thuisploeg voor de mooiste aanval van de avond. Jovanovic nam de voorbereiding voor zijn rekening, Mbokani controleerde met de borst en knalde vernietigend binnen.verslag sportwereld.be
P