20:30:00
Wouters Luc
38056
logo SV Zulte-Waregem

Lokeren en Zulte Waregem maakten in de beginfase een gretige indruk. Essevee kwam in de tweede minuut ei zo na op voorsprong. Naessens speelde Sylla aan in de grote rechthoek, met de rug naar doel krulde de GuineeĆ«r echter de bal tegen de paal. Smaakmakers Hazard en Vanaken kwamen in de eerste helft weinig aan de bak, waardoor het geen kansen regende. In de 20e minuut moest de paal toch opnieuw redding brengen voor Lokeren, het was ditmaal Leye die na balverlies van Galitsios het doelhout raakte. De fans dienden zich bij de rust te verwarmen aan een brilscore. Na een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Naessens kwam de ploeg van Peter Maes in de 57e minuut op voorsprong. Verdediger Scholz werkte na een hoekschop het leer tegen de netten. Lokeren kreeg vleugels, Essevee-doelman Bruzzese had moeite met een afstandsschot van Galitsios. Twintig minuten voor tijd trok Dutra zijn zevenmijlslaarzen aan, de bal kwam bij Harbaoui terecht, maar Bruzzese redde. De troepen van Francky Dury slaagden er niet meer in Lokeren te verontrusten, op een geblokt schot van Sylla na. Dutra kwam nog dichtbij de 2-0.Verslag sportwereld.be