SV Zulte-Waregem

3 - 1

Sporting Lokeren

logo SV Zulte-Waregem

Eindronde


Seizoen:
2013-2014
Datum:
10/05/2014
20:00:00
Scheidsrechter:
Dierick Christof
Toeschouwers:
802
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF - Sporting Lokeren gaat in Waregem op zoek naar zijn derde overwinning van de Play-Offs. Bij winst komen de Oost-Vlamingen op een punt van Zulte Waregem en plaats vier. Het belooft een interessant duel te worden, velen omschrijven de ploegen als twee van de best voetballende elftallen van de Belgische competitie. Wordt het zoals in de heenmatch een doelpuntenfestijn? Sporting.be vertelt het u de komende negentig minuten LIVE vanuit het Regenboogstadion.
0' - OPSTELLINGEN - Trainer Peter Maes kan dan toch rekenen op Alexandre Scholz na een lichte blessure. Verder Galitsios keert terug in de basis en komt Dutra in de plaats van Remacle. Verhulst krijgt de voorkeur op Copa in doel. Patosi staat niet op het wedstrijdblad, net als de geblesseerde Mertens. Bij Zulte Waregem weinig verrassingen, de uit blessure terugkerende Leye zit op de bank.
1' - Zulte Waregem trapt af op fluitsignaal van scheidsrechter Dierick.
3' - Sylla gunt het publiek meteen wat met een poortje. Hij bewaart het overzicht en biedt Hazard een open doelkans aan, maar die mikt over.
4' - Essevee start fel en rukt op onder impuls van Gouden Schoen Hazard. Het schot van Conte is te zwak, Verhulst pakt.
5' - Hazard gooit opnieuw voor, Sylla springt eronder door. Sporting is gewaarschuwd.
7' - De eerste hoekschop is voor Hazard. Ndiaye staat volledig vrij, maar kopt naast. De verdedigers van Lokeren zitten nog in de kleedkamer.
8' - Harbaoui maait Bondonda onderuit, vrije trap van zo'n dertig meter voor Hazard.
13' - goal Doelpunt WAREGEM - HAZARD Thorgan
13' - Zulte Waregem komt op voorsprong. Sylla houdt Maric goed af en speelt Hazard vrij. Die trekt genadeloos een streep recht in de winkelhaak, Verhulst kan er maar naar kijken.
16' - goal Doelpunt WAREGEM - CONTE Ibrahima
16' - Essevee gaat door als een stoomtrein. Conte trapt op de rand van de rechthoek aardig in de linkerbenedenhoek en zet Lokeren op dubbele achterstand. Kan een zwak gestart Lokeren hier nog iets tegenover zetten?
19' - Een gefrustreerde Vanaken wordt onderuit gehaald op de linkerkant. De vrije trap van Kaya levert niets op.
22' - De handen gaan op elkaar voor Sylla en Conte, die dollen met de bezoekende spelers.
24' - Vanaken trapt naast de bal en Bongonda gaat ermee aan de haal. Hazard wordt diep gestuurd, maar diens lob wordt gered door Verhulst. Bijna 3-0 na een snelle counter.
25' - yellow Gele kaart voor HARBAOUI Hamdi (LOKEREN)
25' - Harbaoui glijdt door na een tackle en pakt N'diaye mee. De Tunesier loopt tegen het eerste gele karton van de match aan.
27' - Overmeire heeft genoeg van de dribbels van Hazard en komt met een stevige charge. Lokeren zal moeten knokken wil het hier nog iets forceren.
28' - Drie hoekschoppen op rij voor de thuisploeg leveren weinig op. Er hangen steeds meer donkere wolken boven het Regenboogstadion.
30' - Zulte Waregem zet hoog druk en Lokeren krijgt geen deftige aanval in elkaar gebokst. Conte wordt aangetikt, Dierick legt de bal net voor de zestien. Hazard trapt onder de muur door, Verhulst kan niet vastklemmen, maar heeft geluk dat de rebound naast gaat.
33' - Eerste corner voor Lokeren na een dramatisch halfuur. De voorzet van Kaya gaat aan alles en iedereen voorbij.
35' - Tussen twee hoekschoppen door rijdt er een brandweerwagen over de piste naast het veld, tot groot jolijt van de fans. Lokeren kan wel wat hulp gebruiken om het vurige voetbal van Essevee te blussen.
37' - Hazard mag iedereen voorbijwandelen in de zestien. Verhulst is gelukkig attent en behoedt de Lokerse achterhoede van schaamrode wangen.
45' - Harbaoui dan toch net voor rust met een eerste kans. Hij mist de aansluitingstreffer op een haar na, zijn schot gaat voorlangs.
45' - RUST - We gaan rusten na een eerste helft waarin het makkelijk 5-0 had kunnen staan. Zulte Waregem drukte Lokeren helemaal weg, Sporting had geen reactie in huis op de doelpunten van Hazard en Conte. Kan Maes zijn pionnen wakker schudden om hier nog iets uit de brand te slepen of zien we ook de komende 45 minuten eenrichtingsvoetbal?
46' - inout Vervanging LOKEREN - VANAKEN Hans wordt vervangen door DE PAUW Nill.
46' - Het was een lastige avond voor Vanaken, hij mag in de kleedkamer blijven voor De Pauw.
49' - N'diaye zet Verhulst meteen aan het werk. De Lokeren-doelman heeft een goeie zweefduik in huis.
50' - Persoons verslikt zich en laat Hazard met de bal richting doel stormen. Opnieuw houdt Verhulst zijn ploeg enigszins overeind.
51' - '8082 toeschouwers vanavond, exclusief brandweer', grappen ze op het Waregemse scorebord.
54' - Zulte Waregem knutselt aardig verder aan de aanvallen. Dit keer haalt Skulason uit op aangeven van Conte, zijn schot gaat over.
56' - Een ijzersterke Hazard zet zich opnieuw door, Verhulst moet in de voeten van de spelmaker om zijn tweede van de avond te voorkomen.
58' - De toeschouwers springen al recht op de banken, maar Dierick heeft een duwfout in de Lokerse zestien in de smiezen en keurt het doelpunt van Sylla af. De 3-0 hangt in de lucht maar blijft voorlopig uit.
60' - inout Vervanging LOKEREN - KAYA Onur wordt vervangen door REMACLE Jordan.
62' - yellow Gele kaart voor CONTE Ibrahima (WAREGEM)
64' - yellow Gele kaart voor DUTRA Sergio Junior (LOKEREN)
64' - yellow Gele kaart voor NDIAYE Mamoutou (WAREGEM)
64' - De inmiddels ingevallen Remacle mag een vrije trap goed voorzetten, Dutra ziet zijn doelpunt afgekeurd wegens handbal. Toch wat opschudding aan de Gaverbeek.
68' - Sylla staat moederziel alleen in de zestien. De aanvaller plaatst zijn trap net naast de linkerpaal.
69' - inout Vervanging LOKEREN - DUTRA Sergio Junior wordt vervangen door ANSAH Eugene.
71' - De bezoekers proberen nu iets meer naar voren te trekken zonder het Essevee voorlopig echt moeilijk te maken.
79' - Lokeren vindt geen gaatje in de defensie van de West-Vlamingen. De ingekomen Ansah dribbelt met de bal over de lijn.
80' - Remacle probeert het rechtstreeks met een vrije trap. Zijn voorzet/schot belandt op het dak van het doel.
81' - Hazard pakt Remacle stevig aan, Dierick twijfelt even maar geeft dan toch een vrijschop aan Lokeren.
82' - Bossut wordt keihard neergemaaid wanneer hij naar een voorzet grijpt. De keeper blijft uitgeteld liggen, de dokters moeten hem komen oplappen.
83' - inout Vervanging WAREGEM - HAZARD Thorgan wordt vervangen door LEYE Mbaye.
84' - Heel het stadion applaudisseert voor de eerste Waregemse vervanging. Zowel Hazard als invaller Leye krijgen aanmoedigend handgeklap van de thuisfans.
87' - inout Vervanging WAREGEM - BONGONDA Theo wordt vervangen door OLINGA Fabrice.
88' - Een vrije trap van aanvoerder De fauw dwarrelt net voorbij de kruising.
90' - goal Doelpunt WAREGEM - SYLLA Idrissa
90' - Sporting krijgt nog een extra tik. Sylla wringt zich los van zijn bewaker en knalt droog binnen.
91' - inout Vervanging WAREGEM - SYLLA Idrissa wordt vervangen door CACERES Raphael.
91' - goal Doelpunt LOKEREN - DE PAUW Nill
94' - Een zwak Sporting Lokeren heeft Zulte Waregem niets in de weg kunnen leggen in hun strijd om een plaats in de top drie. De vinnige aanvallers van Essevee dolden vooral in de eerste helft met de bezoekers. Hazard en Sylla brachten met twee mooie doelpunten na een dik kwartier op voorsprong. Na de pauze was de dominantie van de West-Vlamingen iets minder, maar Lokeren kon geen vuist maken. Sylla trapte in de slotfase nog zijn tweede tegen de netten, De Pauw zorgde nadien voor een eerredder. Lokeren kan zich focussen op de vijfde plaats.

P