Goal
1-0
goal14
Goal

De promovendus moest meteen oppassen toen Killian Overmeire uitpakte met een volley. Doelman Koen Van Langendonck moest zich volledig strekken om een snelle tegengoal te vermijden. Lokeren scoorde ook maar het doelpunt werd afgekeurd na een fout op de Westelse doelman. Na vijf minuten moest Van Langendonck alweer aan de bak. Koen Persoons verlengde een voorzet met het hoofd maar Van Langendonck tikte over. Na de blitzstart van de bezoekers vond Westerlo zijn ritme. Davino Verhulst kon in de 11e minuut een goal van Frédéric Gounongbe nog vermijden maar twee minuten later was het toch raak. Aanwinst Evander Sno schakelde Dennis Odoi (foutief) uit en kon Maxime Annys bereiken. Die legde de 1-0 in het mandje. Westerlo kreeg via Jens Cools en Jarno Molenberghs zelfs kansen op de 2-0. Ref Vanbecelaere floot vijf minuten voor de pauze een penalty voor Westel maar kwam daar na overleg met zijn assistent op terug.Meteen na rust kreeg Hamdi Harbaoui een goede kans. Hij besloot echter recht op Van Langendonck. Meteen daarna stond het bijna 2-0. Gounougbe werd perfect gelanceerd maar kon oog in oog met Verhulst niet scoren. Daarna ging het tempo omlaag en Lokeren vond aanvallend geen oplossingen. Remacle en Persoons probeerden het dan maar van ver. Zonder succes. Westerlo trachtte zoveel mogelijk tijd te rekken maar kwam tien minuten voor tijd goed weg. Een doelpunt van de ingevallen Eugene Ansah werd afgekeurd. De grensrechter zag de Lokerse voorzet over de achterlijn gaan. Ansah probeerde het wat later opnieuw maar kon Van Langendonck niet verschalken.