20:00
Vertenten Bart
7416
logo KV Oostende

Na een aangename wedstrijd heeft Lokeren op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League Oostende een flinke hak gezet. De Kustboys kwamen in de eerste helft 0-1 voor, maar zagen na een rode kaart voor Coulibaly Lokeren in de tweede helft vol gas geven. De Waaslanders scoorden drie keer in tien dolle minuten, goed voor een 3-1 eindstand. Lokeren rukt zo op naar een gedeelde tweede plaats.
Lokeren-Oostende was het verrassende duel der subtoppers dat beide ploegen een aardige sprong in het klassement kon opleveren: de Waaslanders konden eensklaps tweede zijn, voor de Kustboys lag een derde plaats in het verschiet mits winst op Daknam. Lokeren, dat donderdag nog Europees speelde, ging gewoon door op zijn elan van tegen Metalist Kharkiv. Niks vermoeidheid, Europese held Nill De Pauw nam zijn ploeg bij de hand en zette al in het openingskwartier een resem gevaarlijke aanvallen op. Maar de eerste keer dat KV Oostende kwam dreigen was het meteen raak. Franck Berrier schilderde een vrije trap in de Lokerse zestien, Frédéric Brillant kreeg wel heel veel vrijheid en werkte propertjes af: 0-1 voor de bezoekers. Maar de Oostendse hoop op de drie punten kreeg algauw een fikse knauw toen Elimane Coulibaly uitpakte met een stevige elleboog in het gezicht van Koen Persoons. De vierde ref stond er met zijn neus bovenop en fluisterde ref Vertenten het juiste antwoord in: de rode kaart. Oostende met tien dus, maar de troepen van trainer Vanderbiest slaagden er zowaar nog in de beste kans van de eerste helft te versieren. Sébastien Siani pakte uit met een magnifieke lange pass op de infiltrerende Berrier, maar oog in oog met Copa trok de Ivoriaan aan het langste eind. Tien dolle minuten De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: met een huizenhoge kans voor de bezoekers, die met tien nog steeds onverhoopt goed stonden te voetballen. John Jaïro Ruiz pakte uit met een fenomenale actie langs de lijn en liep op zijn eentje half Lokeren naar huis, maar toen hij vanuit een schuine hoek voor Copa kwam had hij te weinig energie in de tank om zijn schot nog te kadreren. Een dure misser, zo zou later blijken. Want enkele minuten later had Lokeren de wedstrijd zomaar eventjes een draai van 180 graden gegeven. Eerst scoorde De Pauw- wie anders? -een mooi doelpunt nadat Hans Vanaken de bal met zijn mindere linker knap voor doel bracht. De Pauw aarzelde niet en schoof subtiel binnen. Twee minuutjes later was het alweer van dat: een hoekschop van Abdurahimi belandde op het hoofd van centrale verdediger Mijat Maric, die de bal prachtig binnenkopte: van 0-1 naar 2-1 op honderdtwintig seconden! Oostende lag in de touwen en bleek ook nog eens doelman Didier Ovono kwijt te zijn. De Gabonees was hard met zijn hoofd tegen de paal geknald in een ultieme poging de kopbal van Maric nog te stoppen en werd met een hoofdletsel afgevoerd. Zijn vervanger Dumesnil stond nog maar een paar minuutjes op het veld of hij mocht er alweer bijna af: hij haalde Mbaye Leye onderuit. Een loepzuivere penalty en eigenlijk ook een rode kaart, maar Vertenten oordeelde dat KVO al genoeg geleden had en hield het bij geel. De strafschop werd door alweer Maric ijzig kalm omgezet: 3-1, meteen game over voor de West-Vlaamse dromen op de derde plaats. Lokeren komt zo op een gedeelde tweede plaats met Gent, Oostende blijft zesde.Verslag: sportwereld.be