goal60
Goal
0-1
goal21

0' - VOORAF Sporting trekt op de 26e speeldag naar leider Club Brugge. De West-Vlamingen verloren dit seizoen nog niet in eigen huis en dus wordt het zwarte beest van Lokeren ook nu een zware kluif. Het is immers al van 2012 geleden dat de Tricolores Club konden vloeren in het Jan Breydelstadion. Toen zorgden Harbaoui, De Pauw en Patosi voor een 2-3-zege. Tijdens de heenronde won Blauw-Zwart met 1-3 op Daknam. Trainer Peter Maes kan een stunt goed gebruiken in de strijd om Play Off I. Concurrent KRC Genk liep door een zege bij KVC Westerlo vrijdag opnieuw uit tot zes punten. Later op de avond kijken AA Gent en Charleroi elkaar nog in de ogen, waardoor minstens een van die twee punten zal laten liggen. Een uitgelezen kans voor Lokeren om opnieuw uitzicht te krijgen op de top zes.
0' - 0' - 1' - Ref Boucaut trekt de wedstrijd op gang. Krijgen we een spannende match te zien in Jan Breydel?
5' - Lokeren begint met durf aan de wedstrijd. Patosi dwingt een eerste hoekschop af.
5' - De Pauw kan een afvallende bal laag houden van buiten de zestien. Zijn schot gaat naast, maar een nieuwe hoekschop volgens Boucaut.
11' - De openingsfase is voor Lokeren. De bezoekers nemen het spel in handen en leggen verzorgd voetbal op de mat. Echte kansen blijven voorlopig nog uit.
16' - Prima steekbal van Lokeren, maar Ryan is bij de pinken en komt ver uit. De Australische keeper heerst voorlopig achterin bij Club.
16' - Het schot van Gedoz wijkt af op een Lokers been, eerste hoekschop voor Brugge.
21' - Goede aanval van Sporting. Vanaken rondt de fase af met een goed schot, maar vindt een Brugs been op zijn weg. Hoekschop voor Lokeren.
21' - goal Doelpunt LOKEREN - MARIC Mijat
21' - Doelpunt van Maric! Vanaken kopt de hoekschop goed tot bij Ingason, die zijn schot nog van de lijn ziet gekeerd, maar Maric brengt Lokeren erg verdiend op voorsprong.
25' - De Pauw komt goed weg wanneer hij na fluiten van Boucaut de bal toch nog wild wegtrapt. De scheids houdt de kaarten op zak.
26' - yellow Gele kaart voor ODOI Denis (LOKEREN)
26' - Odoi gaat wat aan de doorbrekende Gedoz hangen en loopt tegen het eerste geel van de match aan.
28' - Odoi mag doorgaan op links. Zijn voorzet wordt in eerste instantie afgeblokt, waarna de linksback maar eens uithaalt. Niet eens zo ver over, goeie poging.
30' - Persoons gaat stevig in kopduel met Bolingli, die de schouder in het aangezicht krijgt. De Brugse flankspeler blijft even groggy liggen.
35' - Izquierdo versnelt op links en snijdt naar binnen. Verhulst moet met een geweldige safe op de proppen komen om een doelpunt te verhinderen.
37' - Vanaken laat zich achterin door Bolingoli aftroeven en moet een fout begaan op de Bruggeling. Hij krijgt echter geen overtreding tegen, waar zowat heel het stadion verbaasd staat op te kijken.
41' - Gedoz maakt het Odoi weer moeilijk. De flankaanvaller van Blauw-Zwart laat zich vrij makkelijk vallen, maar Odoi moet toch uitkijken voor een tweede geel karton.
45' - Meunier met een mooie controle. Hij probeert het met buitenkantje voet, maar Verhulst is alert.
45' - RUST: Lokeren gaat met het kleinste verschil de pauze in. De Waaslanders kwamen in de aanvangsfase fris aan de aftrap en kwamen na twintig minuten ook verdiend op voorsprong via Maric. Nadien kwam Club aan het venster loeren, al kregen de West-Vlamingen geen uitgelezen kansen. Al bij al hield Sporting goed stand, hoewel Odoi dicht bij een tweede gele kaart aanzat net voor rust. Kan Maes zege vasthouden? We zien het over een klein uur.
46' - inout Vervanging CLUB - IZQUIERDO Jose wordt vervangen door REFAELOV Lior.
46' - Preud'homme moet de geblesseerde Izquierdo noodgedwongen vervangen. Refaelov komt de Colombiaan depanneren.
47' - Club Brugge komt enthousiast uit de kleedkamers en versiert meteen twee hoekschoppen.
52' - Gedoz scoort met wat geluk op aangeven van Bolignoli, maar die staat buitenspel. Boucaut keurt het doelpunt correct af.
56' - De thuisploeg komt nu echt opzetten en Lokeren moet achteruit. De Waaslanders verdedigen effectief, maar komen er niet meer uit.
58' - yellow Gele kaart voor INGASON Ingi Sverrir (LOKEREN)
58' - inout Vervanging CLUB - MBOMBO Boli Bolingoli wordt vervangen door STORM Nikola.
60' - goal Doelpunt CLUB - DE SUTTER Tom
60' - De Sutter brengt de bordjes weer in evenwicht. Claudemir zet de spits goed vrij, Odoi komt te laat om de bal nog weg te werken en Verhulst is geklopt. Stoomt Brugge door of kan Lokeren een vuist maken?
64' - Vanaken mikt een verre vrije trap een kleine meter over de kooi van Ryan. De Brugse doelwacht is nog niet in de problemen gekomen na de pauze.
66' - yellow Gele kaart voor VERHULST Davino (LOKEREN)
66' - Verhulst neemt opnieuw zijn tijd bij een uittrap en Boucaut duwt hem geel onder de neus.
68' - Gedoz haalt een stevig afstandsschot uit de kast, maar het schot van de Braziliaan komt Verhulst tegen.
70' - inout Vervanging LOKEREN - PATOSI Ayanda wordt vervangen door ABDOUN Djamel.
79' - Lokeren probeert de bal weer wat op te eisen. Overtuigend gebeurt dat voorlopig niet. Nog een dikke tien minuten op de klok voor beide ploegen om de zege te pakken.
82' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door REMACLE Jordan.
82' - inout Vervanging CLUB - GEDOZ Felipe wordt vervangen door DIERCKX Tuur.
82' - Maes smijt Remacle in de ploeg. Bij Club staat Dierckx klaar om in te komen voor Gedoz.
86' - yellow Gele kaart voor PERSOONS Koen (LOKEREN)
86' - Vanaken snoept de bal af van Mechele na goed jagen van Remacle. De kopbal na hoekschop wordt van de lijn gehaald door Storm.
90' - inout Vervanging LOKEREN - LEYE Mbaye wordt vervangen door DESSERS Cyriel.
91' - Er komen drie minuten bij. Beide ploegen lijken tevreden met een gelijkspel.
91' - Storm kan op Verhulst af, zonder succes. De tweede kans is voor Claudemir, maar plaatst de bal naast.
94' - EINDE: Het blijft 1-1 in het Jan Breydelstadion. Na een degelijke eerste helft doofde de wedstrijd volledig uit na de gelijkmaker van De Sutter. Nadien toonde Club Brugge nog het meeste wil, maar beide ploegen leken tevreden met een punt. Zowel Lokeren als Club schieten hier weinig mee op.