21/01/2015
20:30
Smet Wim
6975

Lokeren vond dat het wat recht te zetten had na de pijnlijke 1-4 uit de heenwedstrijd. De bekerhouder ging dan ook op zoek naar een vroeg doelpunt dat misschien de vlam in de pan kon doen slaan. Nieuwkomer in de basis Cyriel Dessers mikte de eerste huizenhoge kans naast en dat werd kenmerkend voor Lokeren. Ook Odoi, Vanaken en Patosi hadden moeite om het kader te vinden in een eerste helft die met open vizier werd gespeeld. Ook AA Gent kreeg voor de rust immers een handvol kansen om te scoren. De mooiste was voor Benito Raman. Hij veroverde de bal op Vanaken, zette een dubbelpass op met Dejaegere en duwde de bal vervolgens nipt naast. Dejaegere kopt raak Ook na de rust verveelden de opgedaagde fans zich niet. Lokeren bleef kansjes de nek omwringen. Het thuispubliek kreeg wel nog een goal om te vieren. Brecht Dejaegere moest duiken naar de voorzet van Soumahoro, maar kopte de 1-0 er schitterend in. Verhulst stond er bewonderend naar te staren. De opmerkelijkste actie kwam nog van de Gentse bekerdebutant Moses Simon. Seconden na zijn invalbeurt leed de Nigeriaan balverlies en ging hij op de voet van Persoons staan. Hij mocht meteen beschikken van ref Smet. Tegen tien man wilde Sporting Lokeren nog een gelijkmaker uit de brand slepen, maar Vanaken plaatste de bal eerst naast en stootte daarna op doelman Sels.