RSC Charleroi

1 - 2

Sporting Lokeren

logo RSC Charleroi
Seizoen:
2015-2016
Datum:
28/11/2015
20:00
Scheidsrechter:
Virant Christof
Toeschouwers:
12105
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF: Op de zeventiende speeldag gaat Sporting Lokeren op bezoek bij Sporting Charleroi. In de heenronde scoorden beide ploegen twee keer en bleven zo steken op een gelijkspel. Vandaag gaat Lokeren in zijn vierde match onder trainer Georges Leekens op zoek naar drie broodnodige punten. Hij kan daarvoor nog steeds niet rekenen op Hamdi Harbaoui. Ook Charleroi kan een zege goed gebruiken met het oog op Play Off I. Met Perbet en Saglik staan twee ex-Lokerenspelers op het terrein.
0' - OPSTELLINGEN: Coelho start als enige spits voor Lokeren, geen verrassingen dus in de basis. Leekens opteert voor een centrale as met Persoons, Overmeire en Ngolok. Ook bij Charleroi geen surprises van de chef, Mazzu rekent vooral op man in vorm Perbet voor doelpunten.
1' - Christof Virant fluit de wedstrijd op gang. Met lichte vertraging weliswaar, omdat de Lokerenspelers door de veiligheidsmaatregelen een klein oponthoud kenden.
4' - De eerste grote kans is voor Lokeren. Patosi speelt de versnellende Coelho op het juiste moment aan en de Braziliaan ziet zijn laag schot maar net gekeerd door Mandanda. Hoekschop Lokeren.
10' - De wedstrijd gaat goed op en neer. Charleroi lukt bij momenten een voorzet, maar een echte kans kwam er nog niet uit voor de thuisploeg.
11' - Persoons gaat in het halve maantje stevig tackelen op Geraerts. Op de bal, maar toch iets te hard volgens de scheids.
12' - Verhulst moet de lage botsende bal van Nganga lossen en bijna kan Perbet de 1-0 binnentikken, maar Ingason kan dat nog net voorkomen.
15' - Ndongala gaat gretig liggen na een duel met Odoi en Virant geeft de vrije schop aan Charleroi op de rand van de zestien.
18' - Veel volk van Charleroi in de zestien op een vrije trap van Saglik, maar Ingason troeft ze af en kopt in corner.
19' - yellow Gele kaart voor TICINOVIC Mario (LOKEREN)
19' - Ndongala versnelt tussen Overmeire en Ticinovic en wordt in de tang genomen, waarna die laatste in het gele boekje van de scheids verdwijnt.
30' - 32' - Saglik knalt met links vanuit de tweede lijn, maar Verhulst laat zich niet vloeren. De Lokeren-goalie bokst weg.
33' - Saglik draait de bal vanop rechts in de zestien van de bezoekers. Geraerts kan er zijn voet net niet tegen zetten met een hoge sprong en claimt dan een lichte fout. Virant geeft niet toe.
35' - goal Doelpunt LOKEREN - NGOLOK Evariste
35' - Ngolok brengt Lokeren op voorsprong en wordt alleen topschutter bij de Waaslanders. Odoi geeft goed voor en de centrale middenvelder kopt prima binnen. Zijn vijfde in deze competitie.
36' - Patosi trekt meteen nog eens door, maar knalt ietwat onbesuisd naast.
45' - RUST: Lokeren gaat met het kleinste verschil de rust in. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, maar deemsterden weg onder de druk van Charleroi. Daarna viel de wedstrijd wat stil, tot Ngolok op aangeven van Odoi verrassend de 0-1 binnenkopte. Kan Lokeren op dit positieve elan voortgaan of neemt Charleroi alsnog de overhand in deze partij? We zien het na de koffie.
46' - Charleroi en Lokeren zijn aan de tweede helft begonnen. Coelho krijgt meteen een tik in de rug.
46' - inout Vervanging CHARLEROI - DIANDY Cristophe wordt vervangen door POLLET David.
47' - Ndongala trekt zich op gang en countert zich richting Verhulst, maar ook Odoi is snel en de linksback voorkomt dat de Congolees kan uithalen. Sterk verdedigd.
49' - Daar is invaller Pollet meteen, hij tikt de bal in het zijnet.
51' - Patosi kan aan de overkant uithalen, maar zijn knal brengt Mandanda niet in de problemen.
52' - Perbet krijgt een gemeten voorzet op het hoofd geschilderd door Marinos, maar de spits is voorlopig niet in zijn sas en kopt hoog over. De wedstrijd kan nu beide kanten uit.
53' - Charleroi morst nu met de kansen. Pollet wordt met een gelukje diepgestuurd, maar kan zich niet goed genoeg positioneren om binnen het kader te trappen.
66' - Charleroi heeft de wedstrijd in handen genomen, maar Lokeren overleeft voorlopig. Wie kan dit het langste volhouden?
67' - Coelho heeft de 0-2 aan de voet. De Braziliaan controleert knap en slalomt zich tussen een leger aan Charleroi-verdedigers. Mandanda haalt de bal met een kattensprong nog uit z'n kooi.
69' - goal Doelpunt LOKEREN - MIRIC Marko
69' - 72' - inout Vervanging LOKEREN - NGOLOK Evariste wordt vervangen door RASSOUL Joher Khadim.
72' - Lokers topschutter Ngolok maakt plaats voor het debuut van Rassoul.
74' - Miric kan een voorzet afleveren, maar in de kluts kan niemand de bal op doel trappen.
75' - inout Vervanging CHARLEROI - GERAERTS Karel wordt vervangen door MARCQ Damien.
75' - inout Vervanging CHARLEROI - SAGLIK Enes wordt vervangen door BABY Amara.
75' - Mazzu gebruikt zijn laatste twee wissels. Marcq en Baby nemen de plaats in van Geraerts en Saglik.
79' - inout Vervanging LOKEREN - TICINOVIC Mario wordt vervangen door NINAJ Branislav.
79' - Ninaj voor Ticinovic: een rechtsachter voor een rechtsachter.
80' - goal Doelpunt CHARLEROI - NDONGALA Dieumerci
80' - Ndongala kan met z'n roze schoentjes een voorzet van Nganga binnentikken en zorgt zo voor de aansluitingstreffer. Er komen allicht nog tien helse minuten aan voor Lokeren.
84' - Verhulst ontzegt Perbet van dichtbij de gelijkmaker.
87' - Tainmont legt de bal op de borst van Pollet, die in de draai op Verhulst knalt. Goeie actie, alleen de afwerking ontbreekt. Het is pompen of verzuipen voor Lokeren, want Charleroi geeft niet op.
88' - Invaller Rassoul maakt een goeie indruk. De debutant verspeelt geen bal of krijgt de fout mee.
91' - Drie minuten extra tijd. Ondertussen verspeelt Ndongala de bal knullig.
P