03/12/2015
20:45
Van De Velde Joeri
7800

In de competitie zijn de manschappen van Michel Preud'homme thuis nog steeds ongeslagen en in de beker moest die vorm tegen Sporting Lokeren ook getoond worden. Het begin van de wedstrijd oogde alvast niet veelbelovend. Lokeren-coach Georges Leekens parkeerde van bij de start de bus voor het eigen strafschopgebied, terwijl Club Brugge te slordig omsprong met het vele balbezit. De eerste kans voor de Bruggelingen kwam er na een kwartier wanneer Thomas Meunier de achterlijn haalde. Hij zette voor tot bij Hans Vanaken, die de bal op de lat trapte. Ook in het vervolg van de eerste helft kampeerde de thuisploeg constant op de helft van Lokeren, maar reuzekansen leverde dat niet meer op. De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld. Het balbezit en de kansen bleven voor Club Brugge, maar Gedoz, Simons en vooral Vossen kregen de bal maar niet tegen de touwen. Preud'homme bracht twintig minuten voor tijd Tuur Dierckx dan maar in het veld. De vinnige buitenspeler zorgde met zijn acties voor voortdurend gevaar voor het doel van Lokeren-doelman Verhulst, maar ook kopballen van (opnieuw) Vossen en Meunier deden de netten niet trillen. Het was uiteindelijk de wederoptredende Lior Refaelov die Lokeren echt in de problemen bracht. Hij werd diep in de blessuretijd na een mooie actie foutief afgestopt aan de rand van het strafschopgebied. Stefano Denswil zette zich achter de bal en trapte de oververdiende 1-0 in de rechterbenedenhoek voorbij Verhulst.Verslag sportmagazine