26/12/2015
20:00
Vertenten Bart
7000

0' - Waasland-Beveren, sinds hun ontstaan, won nog nooit op de Freethiel van Lokeren. Vorig jaar was het na slappe koffie 0-0. Het jaar daarvoor scoorde ene Hamdi Harboaoui twee keer voor Sporting. En laat die nu net terug zijn...
0' - Als de match even spetterend wordt als de oorverdovende muziek op de perstribune, dan gaat het vonken geven. De Kerstchearleaders vallen persoonlijk meer in de smaak.
1' - De partij is door Vertenten op gang gefloten. De vingers kunnen hier weer uit de oren, tijd voor het echte werk.
4' - Lokeren voorlopig met het meeste balbezit, zonder doelkansen. De meegereisde fans scanderen volop HAMDI !
5' - Langil slalomt een eerste keer door de Lokerse defensie en trekt voor, maar aan de verste paal kan Msila niet aan de bal.
8' - Patosi met een actie op links, tot bij Rassoul maar de bal loopt achter de doellijn.
13' - yellow Gele kaart voor MIRIC Marko (LOKEREN)
13' - Miric komt te laat met zijn tackle op Demir, terecht geel.
14' - Demir komt plots met een schietkans in de grote rechthoek. Gelukkig zit er nog een Lokers been tussen om af te blokken.
15' - Waasland-Beveren is het evenwicht aan het herstellen. Een corner wordt door Verhulst weggebokst.
18' - goal Doelpunt W-B - GANO Zinho
18' - Rassoul leidt balverlies op het middenveld, Waasland rukt op en Gano kan tussen Maric en Ingasson een voorzet uitstekend binnen koppen.
21' - goal DOELPUNT MILOSEVIC Deni
21' - Lokeren krijgt de bal niet weg bij een hoekschop en de bal valt goed voor de voeten van Milosevic die Verhulst kansloos laat 2-0 !
25' - De thuisploeg begon afwachtend, maar slaat nu twee keer snel na mekaar hard toe. Lokeren dat de partij in handen leek te hebben staat voor een zware opdracht.
28' - yellow Gele kaart voor VANZO Floriano (W-B)
28' - Vertenten telt de fouten van Vanzo op, die op Coelho deed de emmer overlopen en hij krijgt geel.
31' - inout Vervanging LOKEREN - TICINOVIC Mario wordt vervangen door MELNJAK Dario.
32' - Leekens grijpt in en vervangt Ticinovic.
33' - Melnjak gaat op links, Odoi moet naar de rechterkant verhuizen.
34' - yellow Gele kaart voor OVERMEIRE Killian (LOKEREN)
34' - Overmeire is te laat op de bal en raakt Vanzo. Hij is geschort voor de volgende partij, thuis tegen Standard.
37' - Sporting kan eindelijk voor gevaar zorgen bij een lage hoekschop die doorgekopt wordt maar aan de tweede paal kon Melnjak er niet meer goed bij.
42' - Vrijschop voor Lokeren, Miric kopt maar net voorlangs.
42' - Harbaoui met een poping van erg ver, Goblet pakt toch niet zonder enige moeite.
44' - Rassoul kermt van de pijn, lijkt ernstig gerkaat aan de knie.
45' - Er komt minstens 1 minuut extra bij.
45' - RUST : Lokeren combineerde in het eerste kwartier aardig, zonder gevaarlijk te zijn. De thuisploeg wachtte af maar sloeg dan twee keer doeltreffend toe. De geel-blauwen kregen vleugels en bij de bezoekers begon alles te wankelen. Van een Harbaoui-effect is voorlopig geen sprake. De voorsprong bij de rust is dan ook duidelijk en verdiend te noemen.
48' - Een ziekenhuisbal van Miric duidt niet direct op beterschap bij Sporting.
49' - Een voorzet vanop rechts van Odoi, maar Harbaoui kan niet goed bij de bal om naar doel te koppen.
50' - Langil met een schot over doel.
53' - Lokeren is zijn percentage balbezit nog aan het optrekken, maar doet er helemaal niets mee.
56' - goal Doelpunt LOKEREN - PATOSI Ayanda
56' - Ayanda Patosi vlamt hoog in doel op voorzet van Miric.
57' - Goeie aanval Lokeren via o.a. Miric, Patosi, maar iets te ver naar Meljnak, weg kans.
59' - Vrije trap nu voor Lokeren met Patosi aan de bal, op een interessante plaats.
59' - Coelho's trap wordt afgeblokt in hoekschop.
60' - Een scherpe voorzet van Patosi waait voorbij Harbaoui.
62' - inout Vervanging W-B - MSILA Zakaria wordt vervangen door MYNY Olivier.
63' - We hebben nu acht een wedstrijd. Ook de beide spionkoppen maken er een strijd van.
65' - goal Doelpunt LOKEREN - OVERMEIRE Killian
65' - Lokeren keert het tij, Overmeire knalt binnen.
67' - De ingevallen Myny trapt op de paal, Lokeren komt goed weg.
68' - Beide teams willen nu voor de zege gaan.
71' - goal Doelpunt LOKEREN - COELHO Jakson Avelino
72' - Rassoul met heerlijka halen naar voor, via Miric tot bij Coelho die onder Goblet binnen schuift : 2-3.
73' - Verhulst moet plukken, de buit is nog niet binnen voor Sporting.
74' - Twee corner op rij voor Lokeren. Uiteindelijk kopt Ingansson van zeer dichtbij over.
75' - inout Vervanging W-B - VANZO Floriano wordt vervangen door MARIC Milos.
78' - Verhulst komt uitstekend uit en redt een poging van Gano.
78' - inout Vervanging W-B - DEMIR Erdin wordt vervangen door COULIBALI Gary.
81' - yellow Gele kaart voor GANO Zinho (W-B)
81' - yellow Gele kaart voor INGASON Ingi Sverrir (LOKEREN)
82' - Jans met een poging, Verhulst pakt in twee keer.
83' - De spanning is te snijden. Heel wat fouten nu en hier en daar wat opstootjes.
83' - inout Vervanging LOKEREN - HARBAOUI Hamdi wordt vervangen door NINAJ Branislav.
84' - Myny en Gano nog eens dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig gaat die over en naast.
85' - De thuisploeg zet nu druk, Lokeren komt er moeilijk uit.
88' - Miric scoort, maar staat overduidelijk buitenspel. Net daarvoor nog een mooie aanval met Patosi en Rassoul, maar zijn voorzet wordt helaas nog afgeblokt.
91' - Patosi op de counter, maar ze maken het niet af.
91' - Drie minuten extra.
92' - Het is heet voor het Lokerse doel, maar uiteindelijk kan Verhulst pakken.
93' - Miric probeert het goed uit te spelen op de helft van de thuisploeg. Lokeren gaat ook nog eens wisselen.
94' - inout Vervanging LOKEREN - COELHO Jakson Avelino wordt vervangen door ENOH Lowis Mbah.
95' - Op uitbraak kan Rassoul nog de 2-4 aanbieden aan Miric maar die stuit op Goblet. Vertenten fluit meteen af.
95' - EINDE : Lokeren zorgde nog voor een onverwachte terugkeer nadat het zich in de eerste helft volledig in de problemen had gevoetbald. Of misschien net niet gevoetbald. Waasland leidde verdiend bij de rust. Maar na de pauze kon Sporting zich met krachtig voetbal en drie mooie doelpunten naar de zege heisen. Vooral een sterke Rassoul deed het geweldig op het middenveld. Harbaoui begon pas in de tweede helft zijn draai te vinden.