30/04/2016
18:00
Boucaut Alexandre
8870

Na vier minuten stonden de meegereisde Lokerse fans op om te Gregory Mertens te eren, die vandaag precies één jaar geleden overleed. Het rouwende applaus vloeide over in gejuich toen Harbaoui zijn bewaker aftroefde en Penneteau netjes versloeg met een gekruist schot. De ideale start voor Lokeren.
Het werd snel nog beter voor de bezoekers, want opnieuw was Harbaoui daar om een misser van Dessoleil af te straffen. Volledig ongedekt tikte de Tunesiër de 0-2 binnen. Rampspoed voor Charleroi, maar de thuisploeg liet het hoofd niet hangen en mocht twee minuten later opnieuw hopen. Perbet maakte dankbaar gebruik van een blunder van Verhulst.

Charleroi bouwde voort op die aansluitingstreffer, maar de Henegouwse aanvallen misten al te vaak venijn. Perbet kon nog eens flitsen, maar knikte tegen de buitenkant van de paal. Lokeren deed niet veel meer dan afweren, maar kwam op het einde van de tweede helft toch nog eens piepen. Harbaoui mikte nipt naast.

Perbet neemt het slot voor zijn rekening

De tweede helft was kort gezegd één lang gerekte aanval van Charleroi, dat verwoed op zoek ging naar een gelijkmaker. Een kopbal van Baby viel bovenop de lat en een kwieke aanval met Ndongala en Mata eindigde met een iets te slappe poging. Mata ramde dan weer ver naast.
Zo ging het maar door, met Lokeren dat hijgend achter de bal aanliep en wonder boven wonder stand kon houden. Verhulst zweefde een streep van N'Ganga weg en sloeg ook Pollets knal weg. Die laatste vlamde ook een keertje rakelings naast de kruising. Ondertussen verloor de enthousiaste thuisaanhang nooit de moed. Terecht, zo bleek in de absolute slotminuut. Een gekraakt schot viel niet toevallig voor de voeten van Perbet en de topschutter maakte het ijzig kalm af. Een gelijkspel was dan ook het minste wat Charleroi verdiende. Alles ligt zo nog open in Groep B van Play-off II.Bron verslag sporza.be