SV Zulte-Waregem

2 - 0

Sporting Lokeren

logo SV Zulte-Waregem
Seizoen:
2016-2017
Datum:
22/10/2016
18:00
Scheidsrechter:
Geldhof Frederik
Toeschouwers:
9649
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

0' - VOORAF - Speeldag elf brengt Zulte Waregem als tegenstander. De West-Vlamingen zijn de competitie flitsend gestart en stonden tot de vorige week aan de leiding in de Jupiler Pro League. Na de 3-0-nederlaag tegen AA Gent moest het een plaatsje achteruit, maar Francky Dury zal gebrand zijn om het klassement weer aan te voeren na vanavond. Voor Sporting Lokeren is het weer wat meer van moeten, wil het de rust in de gelederen bewaren. De wrange nasmaak van het verlies op RSC Anderlecht zal de Tricolores extra gemotiveerd maken.
0' - OPSTELLINGEN - Galitsios staat ondanks zijn rode kaart van vorig weekend weer op de rechtsachter. Bolbat verhuist naar de bank voor Patosi, terwijl De Sutter daar niet te vinden is wegens blessure. De Ridder staat in de basis tegen zijn ex-ploeg. Bij Essevee mogen Leye en Kaya proberen scoren tegen hun voormalige werkgever.
1' - De man met de fluit is Frederik Geldhof. Lokeren mag aftrappen aan de Gaverbeek.
4' - De fans van de thuisploeg tonen zich van hun beste kant. Ze klappen mee met de Lokerenaanhang voor Gregory Mertens.
6' - Zulte Waregem begint het best aan de partij. Ze trekken resoluut naar voor, al botsen ze voorlopig wel nog op een frisse achterhoede.
6' - Lokeren krijgt de bal niet weg in de eigen zestien. Na wat gerommel besluit Lepoint in het zijnet.
9' - Cordaro rukt op langs rechts. Zijn voorzet belandt tegen Skulason, die volgens de thuisploeg de bal met de hand beroert. Niets van aan zegt Geldhof.
11' - Terki laat het eerste kans van de bezoekers op zijn naam schrijven. Z'n afstandsschot kan Steppe niet verontrusten en gaat naast.
16' - goal Doelpunt WAREGEM - CORDARO Alessandro
16' - Kaya gooit de bal geweldig voor naar Cordaro. Die wordt moederziel alleen gelaten door Lokeren en neemt de bal prachtig op de slof: Copa geklopt en 1-0.
21' - Daar is Lepoint bijna met de 2-0! Maric is bij de pinken en haalt de bal nog uit z'n voeten.
27' - Ondanks het Waregemse overwicht toch eens Lokeren. Patosi gooit een vrije trap achter de verdediging, Maric kan er zijn voet net niet goed genoeg tegen plakken om Steppe te verschalken.
32' - Zulte Waregem is baas. Het vindt altijd een vrijstaand mannetje, vaak is dat Meïté. Lokeren moet het hebben van tegenprikjes, die voorlopig weinig gevaar opleveren.
35' - yellow Gele kaart voor GALITSIOS Georgios (LOKEREN)
35' - Galitsios en Leye gaan beide voor de bal en de Griek wint het duel. Toch haalt Geldhof een gele kaart boven.
43' - Zulte Waregem heeft nu wel enkele foutjes nodig om een meer drukkend Lokeren af te stoppen. Eerst wordt Patosi onbestraft omvergemaaid, dan trekken ze Coelho neer.
45' - Miric verkoopt Lepoint nog een duwtje, Geldhof moet het brandje blussen. Zo rekt Zulte Waregem het slim tot aan de rust.
45' - RUST - We gaan met 1-0 koffie drinken. De thuisploeg nam de wedstrijd in handen en behield meestal de controle over de partij. De druk naar voor leverde na een dik kwartier ook op. Cordaro glipte door de buitenspelval na matig verdedigen bij Lokeren en pegelde de openingsgoal binnen. De bezoekers waren niet bij machte om daar veel tegenover te stellen. Op enkele prikjes na bleef de 1-0 op het bord. Een kwartiertje rust kan Lokeren misschien meer frisheid geven.
46' - inout Vervanging WAREGEM - HAMALAINEN Brian wordt vervangen door VERBOOM Bryan.
46' - De tweede helft begint zonder Brian Hamalainen. De linksachter wordt vervangen door Bryan Verboom.
51' - yellow Gele kaart voor MARIC Mijat (LOKEREN)
51' - Buitenspel op een hoekschop van Lokeren. Maric is het daar niet mee eens en krijgt geel voor protest.
57' - Lokeren komt er wat door. De combinaties beginnen iets beter te lukken en dat levert een tweede hoekschop op na de pauze. Achterin blijft het bij wijlen toch wat klungelig lopen.
58' - Schotje van Overmeire vanuit de tweede lijn, Steppe klemt. Lokeren begint met iets meer vertrouwen te voetballen.
65' - inout Vervanging LOKEREN - PATOSI Ayanda wordt vervangen door BOLBAT Serhiy.
65' - Bolbat komt een flauwe Patosi vervangen.
69' - Zulte Waregem countert uit een hoekschop van Lokeren. Na slecht wegwerken van Skulason rukt Leye mee op. Diens voorzet komt in de rebound bij Verboom en de invaller trapt in één tijd over.
71' - yellow Gele kaart voor OVERMEIRE Killian (LOKEREN)
71' - Geldhof fluit Overmeire terug voor hands. De aanvoerder heeft iets te veel commentaar volgens de ref en komt ook in het boekje terecht.
73' - Bijna Coelho! Maric gooit een vrije trap op het hoofd van Miric, die Coelho bereikt. De Braziliaan kan enkel op Steppe knallen en stond trouwens buitenspel.
74' - goal Doelpunt WAREGEM - LERAGER Lukas
74' - Opnieuw pover verdedigen bij Sporting en het staat 2-0. Lerager mag ongehinderd binnenkoppen.
77' - inout Vervanging WAREGEM - MEITE Soualiho wordt vervangen door BAUDRY Marvin.
79' - Essevee dolt even met Sporting. Eerst maakt Cordaro Skulason gek met een poortje. Kaya laat de voorzet goed liggen voor Leye, maar die mikt op een Lokers been.
81' - Leye komt ineens in de wedstrijd. Vanop rechts probeert hij Copa te verslaan met een scherp schot. Het resultaat is een corner.
84' - inout Vervanging LOKEREN - TERKI Medhi wordt vervangen door RASSOUL Joher Khadim.
86' - Toch nog een kansje van Lokeren. De Ridder kan een vrije trap van Bolbat enkel op de Waregemse goalie koppen.
88' - inout Vervanging WAREGEM - CORDARO Alessandro wordt vervangen door VETOKELE Igor.
88' - Dury gunt Cordaro een applausvervanging. Vetokele komt de slotminuten vol maken.
90' - Dat er nog drie minuten bijkomen is een van de weinige dingen die we nog kunnen zeggen over deze slotfase. Essevee blijft baas en Lokeren heeft zich daar schijnbaar bij neergelegd.
93' - Coelho breekt door en kan Bolbat vrijspelen. Een kans zit er niet meer in.
94' - EINDE - Lokeren gaat met 2-0 de boot in bij een duidelijk beter Zulte Waregem. Na de rust hadden de bezoekers een goeie periode, maar kansen bracht dat niet op. Lerager telde Sporting uit met een kopbal, Lokeren kon het tij niet meer keren.
P