08/03/1997
20:00:00
Quaranta Jacky
2500

Germinal startte het best : Dheedene knalt een vluchtschot op de lat. Een schot van uitblinker Urban wordt net door De Schrijver overgetipt. Een actie van Hofmans wordt gestopt door de Lokerense doelman. Wat later mist Kovacs een reuzekans. Na 20 minuten komt Lokeren er eindelijk uit. En hoe ! Peeper kapt zich mooi voorbij enkele verdedigers en stuurt de bal tot bij Vonasek, die pakt goed aan gaat nog een verdediger voorbij en scoort in de verste hoek via een prachtige trap : 0 - 1. Zo heeft iedereen het gezien, behalve scheids Quaranta. De waal fluit zowat gans de wedstrijd alle betwiste fases in het nadeel van de Waaslanders en keurt het doelpunt af wegens buitenspel van Ekakia. De Zaïrees staat welliswaar in de baan van het schot, maar beroert zeker de bal niet en logisch gezien is dit positie buitenspel ! Bestolen ! Zo spraken de Lokerense supporters na de wedstrijd. Want in de laatste minuut van de wedstrijd bij een omhaal van Schockaert was er nog protest voor handspel van een Germinal-verdediger, ook daar had Quaranta geen oren naar. Waarom toch moet ik al gans dit seizoen klagen over die arbiters, ligt het nu aan mij of wordt het tijd dat Lokeren ook eens een klacht gaat indienen ? Germinal had meer geluk : het doelpunt van Van Ankeren op voorzet van Czernia werd wel goedgekeurd. Op dat ogenblik een verdiende voorsprong. Na de rust echter ging Lokeren voluit op het gaspedaal staan. Maar een bal van Ekakia op de lat, een schot van Van Overtvelt net naast de kooi, een knal van Ekakia gepareerd door Vandewalle, een kopbal en een omhaal van de ingevallen Koen Schockaert,... het bracht niet de verdiende gelijkmaker. Ekeren stelde in die tweede helft hier enkel een kans van Kinet tegenover, Hans De Schrijver stoptte het schot. Maar de Antwerpenaren pakken wel de drie broodnodige punten.