15:00:00
Meese Fernand
6000
logo KFC Lommelse SK

Lokeren startte zonder de geschorste Musa Kanu en de gekwetste Joël Bartholomeeussen en met Marcel Peeper op de bank. De waaslanders speelden voor het eerst dit seizoen zonder stress en het werd mede door de vele kansen, de 6 doelpunten, het scoreverloop en het aangename weertje een leuk kijkstuk. Zowat 2000 limburgers waren mee afgereisd naar Daknam om hun ploeg voor de eerste maal naar Europees voetbal te leiden. Maar dat was zonder Lokeren gerekend, dat vooral via een snelle Schockaert voor gevaarlijke counters zorgde. De blonde Ledenaar speelde een goede wedstrijd, doch liet nog te veel kansen liggen en toonde zich soms wat te zelfzuchtig. Voor Lommel trapte Fadiga de eerste grote kans tegen de paal. Nauwelijks later kopte Kris Janssens de bal wel tegen de touwen. Zijn vierde seizoenstreffer bracht Lokeren op 1 - 0. Op ruim tien minuten van de rust scoorde de pool Mirec Walligora via een prachige controle in de draai de gelijkmaker : 1 - 1. Aan de overzijde moest Matthyssen zich reppen om een schot van Koen Schockaert te verijdelen. En op slag van rust kopte de vrijstaande Cannaerts onbegrijpelijk in het zijnet. In het begin van de tweede helft had vooral Lommel de bovenhand. Via een rommelgoal van vermoedelijk Frank Machiels kwamen ze op voorsprong : 1 - 2. Die werd nog aangedikt toen door een misser Van Overtvelt, de bal bij Tom Van Mol belandde. Van Mol schoot eerst op doelman De Schrijver maar in de herneming was het wel raak : 1 - 3. De Limburgers riepen nu "ooh wat zijn die boeren stil" en "Wij gaan Europa in". Ze zongen zelfs nog mee toen de "Laaa lalla la la" weergalden voor de magistrale lobbal van Vaclav Budka : 2 - 3. Op 7 minuten van het einde was de pret evenwel uit. De ingevallen Brima Kanu ging - met goedkeuren van ref. Meese - nogal ruw door op Van Veldhoven en zette uitstekend voor tot bij zijn leeftijdsgenoot Schockaert die prachtig in de verste hoek binnenkopte : 3 - 3. In de slotminuten trof Hendrikx de paal en de goed gevolgde Cannaerts miste net zoals in de eerste helft weer op onbegrijpelijke wijze ! Een ontzettend ontgoochelde Walter Meeuws - die moeilijk kon toegeven dat Lokeren dit gelijkspel verdiende en fanatiek discussiërde met journalist Vic De Roeck - zal dus nog moeten hopen op bekerwinst van Anderlecht om alsnog Europees te spelen. Verder kunnen we nog melden dat Stefaan Staelens met een ontwrichte schouder werd afgevoerd, waardoor Lokeren met 10 man de partij beïndigde. En helemaal voor de aftrap werd Roman Vonasek terecht gehuldigd als verdienstelijkste speler van het seizoen. En scheidsrechter Meese die scoorde weeral goed in het referendum "Slechtste arbiter van het jaar". Het zit er nog in Fernand, als je volgende week nog de bekerfinale mag fluiten...