18/05/1997
15:00:00
Van den Wijngaert Frans
5000

Voor de aanvang van de wedstrijd mocht de plaatselijke vedette Sabien Tiels het publiek wat opwarmen. Het meiske deed echt haar best maar de supporters zagen haar liever vertrekken. Het Truidense thuispubliek is immers heel mak wanneer het niet tegen een topploeg speelt en de Lokerenaars hielden zich wel met iets anders bezig. De wedstrijd was pas twee minuten oud toen Musa Kanu zijn zwak afstandsschot zag veranderen in een ideale voorzet. Vonasek was links immers goed gevolgd en kon via de binnenkant van de paal de score voor de Waaslanders openen. Kort nadien dreigde de thuisploeg via Eddy Diericks en Teppers op vrij trap. Dan was het opnieuw de beurt aan Lokeren : Mols zorgde bijna voor de 0 - 2 maar zijn vrije trap strandde op de paal. De Truienaars verloren veel duels en misten scherpte voorin door het niet aantreden van Kaliciak en Goots. Driessen en Wuyts verknoeiden grote kansen. Voor de rust was Lokeren het gevaarlijkst via twee vrije trappen van Janssens en Vonasek. Na de rust kwam Sint Truiden dicht bij de aansluitingstreffer via Driessen en een kopbal van Wuyts. Lokeren graafde zich echter niet in en was even gevaarlijk. Ekakia slaagde erin om voor een leeg doel toch nog over te schieten. De Lokerense spionkop dacht terug aan betere tijden en scandeerde 'Lokeren scoort als je Remco roept'. Nadien zorgde Ekakia wel nog voor een goede voorzet tot bij Vonasek, die op doelman Velkeneers besloot, maar over het algemeen speelde hij weer een flauwe wedstrijd. De bezoekers bleven het gevaarlijkst; de goed ingevallen Budka kwam alleen voor doel maar mistte scherpte bij de afwerking. Net voor affluiten kreeg Teppers nog een levensgrote kans maar ook hij mistte. Op dat moment kon het al 4 - 4 geweest zijn ... Waarom Schockaert weer slechts de allerlaatste second mocht invallen is een raadsel. Hij zorgde toch nog voor gevaar door Vonasek met buitenkant rechts mooi vrij te spelen. Ook deze kans werd de nek omgedraaid. Opluchting bij de tricolores natuurlijk. Lokeren kan zich nu volledig richten op enkele broodnodige transfers.