15:00:00
Vangompel Danny
4000
logo Germinal Ekeren

Lokeren kon geen beter begin dromen. Daar waar ze vorige week in de fout gingen, konden ze nu hun tegenstanders hetzelfde aanwrijven : scoren binnen de eerste minuut. Lisasi werd door Bartho in de diepte gestuurd. De Congolees plaatste de bal beheerst onder Moons : 1 - 0. De Waaslanders hadden meteen de partij in handen. Toch antwoorde Ekeren onmiddellijk : Tom Vandervee knalde op de kruising. Na 12 minuten pakte Moons een gevaarlijke kopbal van Vonasek. Met een tikkeltje meer geluk werd het 2 - 0, mocht het afgeketste schot van Lamaire in plaats van op, onder de lat zijn gevallen. Aan de overzijde de tweede en laatste kans voor Ekeren in de eerste helft, maar wat voor één ! Laurent Dauwe alleen voor D'hondt die met een geweldige reflex zijn netten schoon hield. Een al even grote kans volgde er voor Jan Koller, zijn lobbal ging echter over. Ruststand: 1 - 0. Ook in het begin van de tweede periode een betere thuisploeg. Budka slalomde zich via een mooie actie voorbij enkele Ekerense verdedigers maar trapte het leder net naast. In de 62e minuut een hoekschop voor Lokeren, de bal waait over alle hoofden tot bij Gysbrechts die in één tijd knap op doel besloot. Jan Moons stopte met een al even goeie parade. Twintig minuten voor tijd twee cruciale vervangingen : Schockaert neemt de plaats in van een sterke Boeka Lisasi en Schaessens die van Milosevic. Een vrije trap voor Sporting wordt door Budka net naast geplaatst. Drie minuten later krijgt Schockaert de kans om de match te beslissen. Hij wordt perfect aangespeeld door Snoeckx, maar trapt als een miniem over de bal, weg REUZEKANS ! Ekeren gaat hier onmiddellijk op in met de supersnelle Radzinski die voortrekt tot bij Schaessens : 1 - 1. De bal is aan het rollen, in elk geval voor Germinal. Amper vijf minuten later scoort Toth : 1 - 2. En de Lokeraars zijn nog niet goed en wel bekomen of het verdict is helemaal geveld als Radzinski er 1 - 3 van maakt. Een spijtig resultaat want het betere voetbal en de meeste kansen kwamen van Sporting. Heel wat tricolore supporters dropen voortijdig af... Filip Baeke