21/02/1998
20:00:00
De Bleeckere Frank
7000

Bij Lokeren waren Budka en Janssens geschorst. Van Dender en Vidarsson stonden opnieuw aan de aftrap. De Waaslanders waren van in het begin de gevaarlijkste ploeg. Na amper vijf minuten kon opnieuw Martin Penicka, net zoals vorige week, de score openen door een hoekschop binnen te koppen : 0 - 1. Lokeren leek gelanceerd en Herpoel moest enkele malen redding brengen op o.a. afstandsschoten van Vonasek en Ronny Van Geneugden. De Buffalo's kwamen in de eerste helft op uitzondering van 2 corners en 2 vrijschoppen gewoon niet in het stuk voor. Lokeren domineerde zonder evenwel veel uitgespeelde kansen te creëren. Het laatste kwartier van de eerste helft verwaterde de partij en dat zou niet meer veranderen. Bij de rust dus een verdiende voorsprong voor SC Lokeren : 0 - 1. Na de pause kregen we bij Gent een dubbele vervanging met daarbij het wederoptreden van Frank Dauwen na een lange inactiviteit. De stropkesdragers konden min of meer wel het evenwicht herstellen, maar goed voetbal lieten ze toch zelden zien. Veel slechte passes en geklungel. Hiervan had Lokeren moeten profiteren. Zo was er een grote kans voor Schockaert die zich voor de eerste en de laatste keer voorbij zijn tegenstander werkte, op Herpoel afging, hem ook klopte... maar de bal zoefde langs de verkeerde kant van de paal. Twintig minuten voor tijd wordt Roman Vonasek net voor het strafschopgebied foutief gestuit, onbegrijpelijk dat scheidsrechter De Bleeckere hiervoor niet floot. Dit had een gevaarlijke vrije trap en een rode kaart moeten opleveren. Bij VTM vonden ze het niet nodig dit te laten zien. Het doelpunt viel dan aan de verkeerde kant. Twaalf minuten voor tijd belandt een voorzet vanop links op het hoofd van Ronald Foguenne en die verschalkt D'Hondt : 1 - 1. Dat vonden ze bij VTM natuurlijk wel verdiend ??!! Koen Meulenaere was blijkbaar vlug tevreden met de flauwe prestaties van de Buffalo's. Pas 10 minuten voor tijd verving trainer Reynders Koen Schockaert, die niet of nauwelijks in het stuk voor kwam. In mijn ogen een grote tactische fout. Hij had de Kongolees bij de rust al moeten inbrengen. Sporting had hierdoor wellicht het laken volledig naar zich kunnen trekken. Ondanks nog enkele gevaarlijke vrije trappen van Van Geneugden kon Lokeren geen winninggoal meer afdwingen en behaalde het voor de eerste maal dit seizoen een gelijkspel : 1 - 1. Bij Lokeren waren Vidarsson en Snoeckx de betere spelers. Het was al bij al een tegenvallende partij met een draw waar vooral Gent blij mee mag zijn. Filip Baeke