01/11/1997
20:00:00
Van den Wijngaert Frans
7500

Dit seizoen was er nog niemand in geslaagd op Gestelsedijk te gaan winnen. Het leek dan ook een moeilijke opdracht te worden voor de Waaslanders om bij de vice-leiders enige punten weg te kapen. Maar niets bleek minder waar. Al na 11 minuten stond het 0 - 2. Doelman Nijs tastte mis en Stojanovic - voor de eerste maal aan de aftrap - trapte hard binnen : 0 - 1. Nauwelijks twee minuten later verdubbelde Budka de score met een wondermooie vrije trap "à la Dennis Irwin". Nog voor de rust hadden de tricolores de klus geklaard. Eerst miste Lisasi nog een reuze mogelijkheid op 0 - 3. Maar vlak voor rust lukte hij dan toch zijn doelpuntje. En Vonasek besliste helemaal de wedstrijd : 0 - 4 op voorzet van Snoeckx. De tweede helft was dan ook totaal overbodig. De Limburgers speelden beschamend slecht, vooral de gehandicapte verdediging stond op wankele benen. Toch kon Eshun een 'eerreddende' goal potten. De ingevallen Koen Schockaert bracht uiteindelijk nog de 1-5 eindstand op het bord. Vanop zijn eigen helft schudde hij twee verdedigers van zich af en plaatste het leder kalm onder Nijs. Voor Koentje zal dit enorm deugd hebben gedaan na een reeks mindere invalbeurten. Lokeren kan dus zelfs winnen zonder zijn superspits Elonga Ekakia. De Tjechische as - met op kop Vaclav Budka - staat bijzonder sterk te voetballen en kan ons nog heel wat aangename voetbalavonden bezorgen... Filip Baeke