30/11/1997
15:00:00
Verbist Johan
6000

Lokeren startte verrassend zonder Van Geneugden EN Budka ! Sporting had in de beginfase wel het meeste balbezit maar echt goed voetbal, of goede kansen leverde dit niet op. Behalve dan een schot van Vonasek op pass van Dias (voor de rest onzichtbaar) maar Geert De Vlieger was paraat. In de 22ste minuut dan een mooie Waaslandse aanval. Een 1-2 Staelens - Vonasek , schitterende voorzet op het hoofd van Jantje Koller en 0-1. Zijn achtste doelpunt al van dit seizoen. Lokeren op goeie weg zou je denken ? Maar nee, niets was minder waar. Het Lokerse middenveld begon letterlijk en figuurlijk te verzuipen. Zonder aanspeelpunten als Van Geneugden en Budka is dit niet echt verwonderlijk. Harelbeke kwam beter in de match en maakt in de 28ste minuut 1 - 1. Vonasek liet hem gemakkelijk uitkappen op de lijn en Boudry (volledig ongedekt) kon met een mooi hakje D'Hondt verslaan. Meteen was Harelbeke gelanceerd. Ze schoten eerst eens op de paal en kregen wat later een verdiende penalty na een hakfout van Gysbrechts op Zangionov. Visser zet de elfmetertrap om : 2 - 1. Na de koffie bracht trainer Reynders Van Geneugden voor de bleke Dias. Sporting begon weer te drukken zoals in hun eerste wedstrijden en drukte Harelbeke bijna een half uur op hun goal. Maar 4 twijfelachtige beslissingen van referee De Coninck (2 maal hands en 2 duwfouten in het strafschopgebied werden niet gefloten) en een perfect keepende De Vlieger hielden ons van een verdiend doelpunt. Dat kwam er uiteindelijk toch na alweer een schitterende voorzet van Staelens (ongetwijfeld de beste Lokeraar op het veld) en Chris Janssens kopte binnen : 2 - 2. Kort daar op : Koller alleen op Geert De Vlieger, maar opnieuw had de paars-witte doelman een schitterende reactie in huis. Harelbeke tot dan toe (30ste minuut) nog niet over de helft geweest, kreeg een vrije trap vanop redelijk verre afstand, de bal werd opzij gelegd, bij Sporting kwam niemand uit de muur en D'Hondt pareerde de bal in de voeten van Wostijn en 3-2. Zeker niet verdiend. In de slotfase werd Snoeckx nog vervangen door Budka, maar KSC had eigelijk nood aan een aanvaller ! Er volgenden nog enkele kansen maar altijd zat De Vlieger in de weg. In de laatste minuut kwam de gelijkmaker er via Chris Janssens. De arbiter wees naar het midden maar bedacht zich op verzoek van zijn grensrechter (die trouwens gans de tweede helft gemakkelijk zijn vlag in de lucht stak). Misschien kunnen de TV-beelden meer duidelijkheid geven. Lokeren had zeker een punt verdiend, eigenlijk 3. En ze hadden de kans om wel 10 doelpunten te maken maar ja de keeper doet ook mee natuurlijk... Dannie D'Hondt daarentegen was slecht, zijn uittrappen waren vaak aanleiding tot het lanceren van de tegenaanval voor harelbeke en hij kwam NOOIT uit. Geert De Vlieger was andere koek ! Jammer want hierdoor moet Lokeren afhaken als leider en voelt het meteen ook de hete adem van Standard en Westerlo in de nek. Stephan De Visch en Filip Baeke