13/09/1997
20:00:00
Van Driessche Willy
6500

Lokeren was slechts een schim van de ploeg die onder Reynders zes op zes haalde. Er werd bijzonder inspiratieloos en laks gevoetbald. Charleroi had het dan ook niet moeilijk om de wedstrijd rustig te domineren en een resem kansen bijeen te spelen. Van Ham was bij Charleroi de draaischijf op het middenveld en de dreiging ging vooral uit van Gueye en Brogno. Gelukkig voor Lokeren stond de afwerking van de Carolo's niet echt op punt zodat de openingstreffer redelijk lang uitbleef. Het was onduidelijk wie uiteindelijk voor dit doelpunt zorgde. Ommellanovitch kopte een hoekschop al dan niet voorbij D'Hondt terwijl libero Tokene in de rebound voor zekerheid zorgde. Nog geen minuut later kwam Gysbrechts goed weg toen hij Brogno van de sokken liep en de scheidsrechter er geen strafschop in zag. Aan de andere kant was er ook een zeer twijfelachtige beslissing : een kopbaldoelpunt van Köller werd omwille van zeer dubieus buitenspel afgekeurd. De tweede helft begon rampzalig voor Sporting. Chris Janssens leed knullig balverlies waarna Brncic maar binnen te leggen had. (2 - 0, 47') Charleroi bleef gezond aggressief spelen terwijl Lokeren bijzonder zwak voor de dag kwam. Vooral de spelers waarvan we normaal iets extra kunnen verwachten bleven ondermaats presteren. (Vonasak, Budka, Ekakia, Snoeckx) Snoeckx werd overigens vervangen, wat hem helemaal niet zinde, zodat een drinkbus eraan moest geloven. (vlak voor de Lokerense dug-out) Lisasi had nog een geslaagde invalsbeurt maar voor de rest bleef het huilen met de pet op. Ekakia en Penicka kregen nog doelrijpe kansen en Budka kon dreigen via vrije trap. De meeste kansen bleven echter voor de twee uitblinkers van Charleroi : Gueye en Brogno. Gérard knalde ook nog op de lat. Lokeren verdiende een doelpuntje maar Charleroi kon wel 3 extra rozen claimen. Het blijft voor Lokeren dus een seizoen met hoge ups en lage downs ... Tom Hillaert