20:00:00
Quaranta Jacky
3000
logo RSC Charleroi

Zowat een 70-tal Waalse supporters (waarvan de helft een half uur te laat toekwam) waren er meegereisd naar Daknam voor deze "risicowedstrijd" !! Het grootste risico was evenwel dat waar ik voor vreesde : dat het een slechte, saaie wedstrijd zou worden die wel eens op een brilscore kon eindigen. Het eerste gelijkspel voor Sporting dit seizoen ? Het had gekund, al laat de score iets anders vermoeden... Na vier minuten was de eerste kans voor Lokeren. De bal passeert verschillende stations : Schockaert, Lisasi, Vonasek, opnieuw Lisasi en uiteindelijk het eerste schot binnen de palen van Budka. Gestopt door Franky Frans. Aan de overzijde was het vooral Dante Brogno die voor het gevaar kon zorgen. Mede dankzij missers van Vonasek en Penicka. Al maakte deze laatste zijn, stilaan typische foutjes in het begin van elke wedstrijd - , twee maal goed : eerst keerde hij een doelpunt van Brogno van de lijn. En acht minuten voor de rust kwam hij uitstekend aangelopen om een hoekschop binnen te koppen : 1 - 0. Nauwelijks één minuutje later opnieuw een corner voor Lokeren en opnieuw een doelpunt. Dit keer was het Koentje Schockaert die de bal kon inkoppen : 2 - 0. Kleine Frans z'n armpjes waren duidelijk een beetje te kort, al waren de corners van respectievelijk Vonasek en Van Geneugden uitstekend getrapt. Nauwelijks vier minuten later kon Brogno bijna tegenscoren maar Dannie D'Hondt pareerde uitstekend. Aan de overkant weerde Frans nog een vrije trap van Ronny Van Geneugden. Ruststand : 2 - 0. Na de pauze kregen we nog slappere koffie en de tricolores leken op een eenvoudige zege af te gaan. Vooral ook omdat Charleroi maar weinig tegenstand bood. Ze waren uiteraard verplicht uit hun zeer verdedigende stelling te komen. Vooral Smidts, Tokene en Gueye probeerden meer 'shwung' bij de Karolingers te brengen. Aanvankelijk weliswaar zonder succes. Bij Lokeren kunnen we enkel vermelden dat Budka licht geblesseerd (pijn aan de adductoren) vervangen werd door Arnar Vidarsson. De Ijslander kweet zich opnieuw voortreffelijk van zijn taak. Zowat de enige goeie aanval van de Waaslanders in de tweede helft begon bij Van Geneugden naar Lisasi die aflegde voor Schockaert. Maar snelle Koen zag zijn poging door Franky Frans gekeerd. Aan de overzijde dan, een kwartier voor tijd, kopt Adama Gueye een onterechte vrije trap van Brogno naar doel. Er volgt een schitterende reflex van D'Hondt, het leder komt opnieuw bij Gueye en Wuillot wringt zich samen met de bal in doel : 2 - 1. Iedereen voelt nu het gevaar en Lokeren gaat nog meer knoeien. En opnieuw minder dan een minuut later staat het 2 - 2. Adama Gueye kreeg vrije doorgang van de Lokerense defensie en hij rondde beheerst af. Zoals ik dus al zei het eerste gelijkspel van Lokeren leek in de maak. Maar Lokeren zou Lokeren niet zijn... Eerst kopte Koller nog naast en in de allerlaatste minuut werkte Van Ham een bal tot bij Van Geneugden en via een waals been belandde de bal tot ieders verbazing in doel : 3 - 2. Filip Baeke