20:00:00
Ver Eecke Johny
7000
logo SK Lierse

Van bij de aftrap begon de regerende landskampioen met fel en snedig voetbal. Eerst moest D'Hondt een schot van Hoefkens uit de kruising halen, daarna dreigde dirigent Haagdoren met een schot. In de achtste minuut was het wel raak, Janssens verdedigde slecht uit en Brocken kon Huistra wegsturen. De Nederlander werkte zich tot aan de doellijn, trok voor en via een medemaat belandde de bal bij Jack De Gier die onhoudbaar binnenknalde : 0 - 1. Op dat ogenblik een verdiende voorsprong. Lokeren kwam pas in de 10e minuut voor het eerst de neus aan het venster steken. Lisasi bediende Schockaert die vliegensvlug naast trapte. Na ruim een kwartier de eerste echte mooie aanval van Sporting. Van Geneugden stuurde Budka - in de eerste helft de beste Lokeraar - weg op rechts, die trok loepzuiver voor op het hoofd van Lisasi. Maar de Kongolees kopte over. Een zevental minuten later is Schockaert er vandoor. De steeds ver uitkomende Menzo stond aan de zijlijn (!!) plots oog in oog met blonde Koen. Stanley aarzelde niet en werkte Schockaert tegen de vlakte nog voor die een poging kon ondernemen, het lege doel te bestoken. De goed leidende scheidsrechter Ver Eecke hield het bij een gele kaart. Op het half uur een te korte terugspeelbal op Menzo waar snelle Schockaert onbegrijpelijk niet kon van profiteren. Vijf minuten voor de rust nog eens een aanval van Lierse. Pieter Huistra met enkele mooie bewegingen trapte de bal tegen de hand van de ongelukkige Gysbrechts. Penalty oordeelde Ver Eecke. Bij afwezigheid van Eric Van Meir nam Pieter Huistra de taak op zich, een knal in de linker benedenhoek : 0 - 2. Meteen ook de ruststand. Bij de rust bleven Mols en Budka aan de kant. In hun plaats kwamen Vidarsson en Koller. Gouden wissels zo bleek want we kregen een ander Lokeren dat veel gretiger op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Vrije trappen van Ronny Van Geneugden en Janssens gingen telkens nipt naast. In de 59e minuut was het dan toch raak, na wat gebikkel voor de muit belandde het leder bij Van Geneugden en die verschalkte Menzo : 1 - 2. Bij Lierse dacht men er enkel nog aan de voorsprong te verdedigen. Somers kwam in de plaats van De Gier maar dat bracht geen beterschap. Het was daarentegen Lokeren dat de ene kans op de andere creërde. Maar telkens ging de bal net over of naast, ofwel pakte Menzo op pogingen van drie maal Schockaert en twee maal Janssens en nog een schitterende reflex op een knal van Lisasi. Deze laatste actie leverde wel een hoekschop op en daaruit ontstond handspel van Claus Eftevaag. Strafschop. De Noor ging zijn ongenoegen iets te fel uiten bij Ver Eecke en kreeg daarvoor de rode kaart. De penalty (negen minuten voor het einde) werd feilloos omgezet door Chris Janssens : 2 - 2. En Lokeren ging erop en erover : nauwelijks drie minuten later word Lisasi weggestuurd en hij liet de kans niet onbenut : 3 - 2. Daknam kookt nu over... laaiend enthousiasme, schitterende ambiance, zelden meegemaakt in Daknam. En zo stuwden de supporters Lokeren naar de overwinning. Het was Roman Vonasek die alle twijfels wegnam met een fantastische lobbal over Menzo : 4 - 2. Alle Lokeraars op de banken ! Het feest kon beginnen... Filip Baeke