20:00:00
Ver Eecke Johny
4000
logo St.-Truidense VV

Dat er heel wat Lokerense supporters op de banken zaten was niet zo verwonderlijk na de puike prestaties tegen Aalst (4-1) en Lommel (1-5). Vanuit het verre Limburg waren enkel een 200-tal hardnekkige supporters meegereisd. Het is bij de Kanaries ooit wel anders geweest. Zij mistten de geschorsten Kalicak, Teppers en Voets. Ducolombier en Petersen waren gekwetst. Bij Lokeren zijn Ekakia en Lamaire voor lange tijd out. Mols moest opnieuw zijn plaats afstaan aan Janssens. Lokeren begint het best. Al na drie minuten is het heel dicht bij een doelpunt als Koller een vrije trap van Budka net naast kopt. St.-Truiden stelt daar in de eerste helft enkel een stugge verdediging tegenover. Vooral de roodharige Wouter Vrancken is zo'n "ambetant manneken". Scheidsrechter Vereecke liet zijn talrijke fouten echter onbestraft. Maar het moet gezegd: als STVV dan toch kon counteren deed het dat snel en met heel wat manschappen. Toch zijn ze in de gehele eerste helft slechts één maal echt gevaarlijk wanneer Marc Wuyts nipt naast knalt. Lokeren probeert het beter te doen, maar benut te weinig de flanken en steekt nauwelijks snelheid in de acties. Koller komt nochmaals dicht bij de 1 - 0, zijn loeier valt jammerlijk op de lat. Vijf minuten voor rusten lost de spectaculaire doelman Belic een schot van opnieuw Jan Koller, doch de rebound belandde in hoekschop. Ruststand : 0 - 0. Na de rust komt Stojanovic Lisasi vervangen. Maar het Lokerense spel is slechts een flauwe weerspiegeling van een al matige eerste helft. Na vijf minuten staat D'hondt een hoekschop toe. De bal belandt ver voorbij de tweede paal, maar Verhoene kan het verloren gewaande leder wel tegen de Lokerense netten tikken : 0 - 1. Sporting moet nu komen. In de 52ste minuut krijgt Budka de gelegenheid zijn traptechniek te tonen. De vrije trap zoeft centimeters naast de verkeerde kant van de paal. St.-Truiden is nu de betere ploeg. Ze worden hierin goed geassisteerd door een zwak Lokeren. Het bewijs daarvan wordt geleverd wanneer Gaetan Englebert in de 67ste minuut alleen mag oprukken en bijna ongehinderd de bal via de paal mag binnentikken : 0 - 2. Twee minuten later vervangt Reynders de jonge Van Dender door Schockaert. Zeer tegen de zin van het thuispubliek die eerder de zwakke Snoeckx of Vonasek naar de kant wilden. De resterende minuten kon St.-Truiden zonder problemen rondmaken. Daarmee behalen de Kanaries hun derde seizoenszege. Voor Lokeren, dat duidelijk een sterke Budka en een gevaarlijke Ekakia mistte, een wedstrijd om vlug te vergeten...