Doelpuntenmaker
Goal
1-2
goal68

74' - Scheidsrechter Van den Wijngaert legt de wedstrijd zes minuten stil wegens bestorming van het terrein door woedende Standard-supporters !

Het kan verkeren", zei Bredero. Sporting Lokeren - verleden week nog in zak en as na de zeer zwakke prestaties en de trainersperikelen - speelde Standard in eigen huis compleet van de mat met fris voetbal.
Willy Reynders wijzigde het team dat tegen Genk de boot inging op vier plaatsen. Budka (terugkerend na blessure), Van Dender (verleden week verdienstelijk ingevallen), Lamaire en Köller startten in de basis-11. Lokeren greep de thuisploeg meteen naar de keel. Snoeckx schudde Medved van zich af, verscheen alleen voor Bodart maar miste onbegrijpelijk. Kort nadien moest Medved weer in het zand bijten, dit keer tegen Ekakia, die Bodart tot een knappe safe dwong. Standard reageerde via Decondé (gestuit door Danny D'Hondt) en een lobal van Haeldermans. Toch bleven de tricolores veruit het gevaarlijkst en na 15 minuten stond de 0 - 1 op het bord. Snoeckx kon scoren, nadat Bodart een shot van Ekakia moest lossen. Vijf minuten nadien werd de score al verdubbeld : Ekakia kopte een uittrap van D'Hondt door naar Snoeckx. Karel twijfelde niet en besloot hoog in het dak van het doel. De kansen bleven zich opstapelen voor de bezoekers, ondermeer via Ekakia, Janssens (via vrije trap) en Vonsasek. Standard was in de eerste helft slechts een keer echt gevaarlijk via Mbo Mpenza. De tweede helft bracht aanvankelijk weinig verandering. Snoeckx kreeg nog een reuzekans (hij had toen beter de vrijstaande Köller aangespeeld) en Ekakia omspeelde via een knappe eenmansactie Jaskulski en Hellers maar zijn lob ging net over het doel. Vanaf het tweede kwartier begon Standard de druk opvoeren. Na twintig minuten tekende Mbo Mpenza voor de aansluitingstreffer op aangeven van Decondé. Budka zorgde voor de bevrijding, nadat hij door uitblinker Ekakia de 1-3 op een schoteltje kreeg aangeboden. Jaskulski werd nog uitgesloten na een tweede gele kaart en Vonasek kreeg blijkbaar medelijden met Standard. Hij weigerde een open doelkans te verzilveren. Lokeren is dus wonderbaarlijk herboren. Dat belooft voor de volgende wedstrijd thuis tegen Moeskroen... Aad De Mos kan waarschijnlijk al enkele vakanties boeken. Het bestuur kocht bijna gans België leeg, maar toch beweerde de Nederlander al na de eerste competitiewedstrijd dat er nog versterking nodig is. Zo kan iedereen het Aad ! Tom Hillaert