08/11/1998
15:00:00
Hus Jozef
7000

Lokeren begon fantastisch, in de vierde minuut een vrijschop van Van Geneugden op het hoofd van Koller en 0-1. Aalst begon geleidelijk aan te drukken en in de 11de minuut mocht Thibaut op links doorgaan, D'Hondt kwam uit en zag zo de bal aan zich voorbij gaan tot bij de in buitenspel staande Oliviera, die gelijkmaakte : 1 - 1. Lokeren kreeg kort daarop nog een goede kans, Snoeckx alleen op Van de Walle maar die redde uitstekend. Aalst begon beter te spelen en kwam op voorsprong. Cooreman kreeg de bal op links (weeral buitenspel), kapte zich mooi vrij en zette voor tot bij de tweede paal waar Vanderheyden ongedekt kon binnenkoppen 2-1. Lokeren kwam van dan af beter in zijn spel en goalie Van de Walle had nogmaals een goede reflex in huis om een afstandschot van Zéré te keren. In de 38ste minuut kapte Van Geneugden zich mooi vrij maar besloot dan op Philippe VDW en in de rebound knalde Van dender het leer in de hoek. Maar Kris Temmerman wou daar letterlijk en figuurlijk iets tussensteken : handspel, rood voor Temmerman en dus penalty, feilloos omgezet door Van geneugden : 2 - 2. In de tweede helft drukte Lokeren Aalst op zijn eigen helft, zonder echt veel uitgespeelde kansen te creëren. Dias kwam Staelens vervangen en nauwelijks één minuut later had dat al resultaat. Een vrijschop van Van geneugden die Van de Walle niet volledig kon wegwerken en Pascal Dias was goed gevolgd om de rebound vanop links binnen te schuiven : 2 - 3. Kort daarop had de wedstrijd beslist moeten zijn toen Dias met een formidabele rush van 60 meter "zijn lijntje afging" en de bal in het strafschopgebied klaarlegde voor Ronny Van Geneugden. Maar de Lokerense nummer 10 schoot te zwak op de Aalsterse doelman. De ommekeer kwam er in de 27ste minuut, een counter van de thuisploeg. Zére pakt een Aalsterse speler ruim anderhalve meter voor de backlijn, een fout... maar ONGELOOFELIJK : HUS (mede op aangeven van zijn lijnrechter) GEEFT (met de nadruk op GEVEN) een penalty. Koud kunstje voor Urban en 3 - 3. Lokeren drukte dan voluit en had nog 2 fantastische kansen. Koller van dichtbij, maar weer had VDW een geweldige reflex in huis. En laatstgenoemde redde nog maar eens met een tijgersprong een kopbal van Jan Koller. Waardoor het paard dat de haver verdiende weer niet werd beloond... Aalst vierde alsof het kampioen was en de lokerse aanhang was zwaar aangeslagen. Op het veld heeft Sporting het moeten opnemen tegen (eerst 11, dan) 10 Aalsterse spelers, die wel bijgestaan werden door 1 lijnrechter en de scheidsrechter. Trainer Reynders had het op de persconferentie over een atomistische leiding en was zwaar ontgoocheld over het resultaat, maar tevreden over de manier waarop zijn ploeg speelde. Stephan De Visch en Filip Baeke