goal11
Goal
1-1
save71

Lokeren was in de eerste helft de betere ploeg en drukte dit uit in een doelpunt van topscorer Jan Koller. Vandervee had domweg de bal in de richting van de boomlange Tsjech gestuurd en balvast en trefzeker als hij is, laat hij zo een kans niet liggen. Met een harde schuiver was Moons verslagen : 1 - 0. Pas na een half uur zagen we het eerste gevaar van Germinal. Van Ankeren schoot de bal voorlangs. Nauwelijks twee minuten later kopte Hofmans over. Even wat Ekerense druk. Van Ankeren zette voor tot bij Morhaye en zijn inzenden werd door D'Hondt in corner gewerkt. Aan de overzijde was Lokeren twee maal gevaarlijk met een vrije trappen van Janssens en van Snoeckx. Maar het was Van Geneugden die ei zo na de 2-0 scoorde, zijn schot belandde ongelukkig op de lat. Trainer Reynders had zijn manschappen tijdens de pauze gevraagd voor de 2-0 te gaan maar daar kwam echter te weinig van in huis. In de 54ste minuut stuurde Koller Dias in de diepte maar zijn voorzet kon Vonasek niet bereiken. En een schot van Dias werd door Moons gepakt. Ekeren begon meer in de wedstrijd te komen en een heet standje voor Lokerense goal zorgde bijna voor een gelijke stand. Ook Hofmans verkeek een grote kans. Gelukkig was D'Hondt attent. En wat al een beetje in de lucht hing viel er uit toen de goedleidende Van de Venne een penalty floot. Edwin Van Ankeren werd foutief gestopt door Abouo. De man uit Ivoorkust kreeg meteen ook de rode kaart. Velen waren het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Ook de televisiebeelden brengen niet echt uitsluitsel. Maar de ref was zeer verzekerd. Vandervee kon zijn foutje uit de eerste helft recht zetten door de strafschop onhoudbaar in de rechterhoek binnen te knallen : 1 - 1. Vijf minuten later zorgde Sporting nog voor één mooie aanval Koller bediende Van Geneugden maar Ronny besloot net over het doel van Jan Moons. De stand werd niet meer gewijzigd. Een tevreden Helleputte vond zelfs dat zijn ploeg aanspraak mocht maken op de overwinning maar daarvoor moet je mijn inziens toch meer dan 20 minuten voetbal laten zien. Reynders was niet content en daar had hij ook alle redenen toe. In plaats van voor de 2-0 te gaan hebben ze de 1-0 verdedigd, in tegenstelling tot wat ik bij de rust gevraagd had... Filip Baeke