20:00:00
Vandevenne Pieter
7000
logo KRC Genk

Meteen een risicomatch om het seizoen te openen in Daknam. Heel wat supporters uit het verre Limburg, maar alles te samen slechts een 7000 man is toch te weinig volk voor een topper. En de afwezigen hadden ongelijk. Het werd een aantrekkelijke, leuke pot voetbal. De eerste dreiging kwam van Lokerse kant. Koller kopt over en naast op voorzet van Ronny Van Geneugden. Delbroek antwoordt met een goed afstandsschot naast de kooi van D'Hondt. Er volgen nog een tweetal gevaarlijke corners waarbij Strupar zich tot aan de doellijn werkt en voorzet tot bij Kimoni die de bal net niet kon binnen trappen. Daarna komt het overwicht opnieuw in Lokerse handen al was het steeds opletten geblazen voor Genkse counters. Met een aantal vrije trappen en corners is het telkens de zenuwachtige Chris Janssens die naast of over knalt. Op slag van rust dan nog een mooie rush van een goed spelende Stefaan Staelens die met een ver schot maar net naast schiet. Het tempo in de tweede helft lag een stuk lager, maar de spankracht werd er niet minder om. De eerste grote kans is voor Stefaan Van Dender, maar hij schiet overhaast voorlangs. Drie minuten later kopt Janssens een voorzet van Van Geneugden naast. Racing Genk repliceert met een prachtige vrije trap van Branko Strupar, het leder ketst via de paal opnieuw het veld in. Nog geen minuut later moet Dannie D'Hondt een prima redding uit zijn mouw schudden op een kopbal van Delbroek. Ommiddelijk aan de overzijde kan Koller net niet profiteren van het slecht wegwerken door doelman Brockhauser. Na twintig minuten weer een vrije trap voor Lokeren en opnieuw Chris Janssens die naast schiet. Zijn kanon is duidelijk nog niet goed afgericht. Vier minuutjes later dan Jan Koller die met zijn rug naar het doel, de bal perfect aanneemt en knalt. Brockhauser redt attent. Trainer Reynders voelde de nood aan meer offensieve kracht en bracht de snelle Pascal Dias in de plaats van Roman Vonasek. Maar het was de tweede vervanging in de 82ste minuut (Snoeckx voor Lisasi) die de beslissing met zich meebracht. Ronny Van Geneugden met een prima corner die wordt verlengd tot bij Van Haezebrouck die ijzig kalm de bal aanneemt en hoog binnenknalt : 1 - 0. En dan een minuut later Staelens die de bal snel naar Van Geneugden speelt, die stuurt met prachtige pass onmiddelijk Snoeckx in de diepte, die gaat alleen op Brockhauser af en onbaatzuchtig en koel als hij is legt hij af voor de goed gevolgde Dias die mooi afrondt : 2 - 0. Racing was nu helemaal afgemaakt. Een vrije trap van Strupar kan daar niks meer aan veranderen. Op het einde verwachtte niemand nog de zege. Die kwam er toch, zei het moeizaam, maar het was wel verdiend. Filip Baeke