21/11/1998
20:00:00
Blareau Eric
4500

Trainer Reynders kon voor de verplaatsing naar Oostende geen beroep doen op Van Dender, die deze week, met de nationale beloften in Schotland een enkelblessure opliep. Hij werd schitterend vervangen door Snoeckx. Oostende begon het best aan de partij met een kans voor Lukaku die door een lokerse verdediger van de lijn werd gehaald. Na een kwartier begon Lokeren licht te drukken, maar kansen kwamen er niet, daarvoor speelde Lokeren te traag en te weinig passen kwamen goed uit. In de 33ste minuut werd Vonasek in het strafschopgebied gehaakt, maar (zoals gewoonlijk) zag Blareau daar geen graten in. Ook niet wanneer in de 45ste minuut Dias onderuit werd gelopen. De eerste helft was zeer zwak en deed terugdenken aan de partij van de rode duivels tegen Luxemburg. In de tweede helft kwam Lisasi Dias vervangen en Lokeren begon direct te drukken met een drietal kansen. Eerst redde Van De Putte knap op een schot van Staelens, daarna schoot Vonasek in het zijnet en vervolgens kon Lisasi net niet bij een knappe voorzet van Snoeckx. Lokeren bleef drukken maar kon geen gaatje vinden in de muur van Oostende. Oostende kon nog amper uitvoetballen en verdedigde zich met hand en tand. In de 36ste minuut was het bijna zover, een vrijschop van Van Geneugden op Van De Putte, maar een Oostends verdediger was een ietsje sneller dan Lisasi en duwde de bal in corner. Oostende dreigde dan nog eens via Windels, maar Vonasek kwam nog het dichtst bij de 0-1, maar Van De Putte redde gevat. Zo verliest Lokeren 2 belangrijke punten, maar klimt in de rangschikking naast Standard op de derde plaats. Stephan De Visch