20:00:00
De Coninck Eddy
3200
logo KV Oostende

De Oostendse aanhang denkt al volop aan de tweede klasse. Slechts een handvol wist de weg te vinden naar het Daknamstadion. Na zeven minuten het eerste handengeklap voor een afstandsschot van Stefaan Staelens, een metertje voorbij de linkerpaal. Lokeren drukte Oostende vanaf het begin op de eigen helft. KVO probeerde er via de counter uit te komen. In de vijftiende minuut een duwfout van Bapupa op Koller. De vrije trap werd genomen door Ronny Van Geneugden. De Oostendse verdediging kon vrij makkelijk afweren. Wat iedereeen dan aan de kant van Lokeren verwacht, gebeurt aan de overzijde : Oostende scoort via Bjorn Smits die een bal afsnoept en onder Sierens binnentikt : 0 - 1. Terwijl de kustjongens meer en meer aan de vallende ziekte begonnen te lijden trachtte Lokeren de situatie recht te zetten. En na klokslag een half uur spelen lukte dat ook. Boeka Lisasi legde al vallend goed af tot bij Koller die zijn 23ste van het seizoen scoorde : 1 - 1. Na 38 minuten een voorzet van Koller tot bij de verste paal waar Van Geneugden de moeilijke bal tegen de paal trapte. Bij Oostende noteerden we nog een schot van Cuffez over en naast. In de blessuretijd had Koller nog DE kans om Sporting voor de rust op voorsprong te brengen maar zijn schot zoefde net voorbij de verste paal. Ook in de tweede helft liet Lokeren geen twijfel bestaan over zijn bedoelingen : winnen !! Kapitein Vonasek plaatste een bal maar net naast de rechterwinkelhaak (55ste minuut). Van de Putte moest ook nog eens plat voor een kopbal van Jan Koller. KSC raakte maar niet door de geel-rood-groene defensie. Kris Van de Putte weerde ook nog een schot van Ronny Van Geneugden. Met Dias en Janssens in de ploeg schakelde Reynders over naar vijfde versnelling. Maar veel doelgevaar leverde dat uiteindelijk niet op. Dias werd in de diepte gestuurd maar Van de Putte redde met de voet (81ste minuut). En twee minuten later wijkt een knal van Dias af in corner. Als je niet scoort dan krijg je meestal nog het deksel op de neus. Hoe onverdiend dat ook mag zijn, het geschiedde : Kabemba scoorde de 1 - 2. Een zware domper voor Lokeren. Nu nog volop concentreren op de beker... Filip Baeke