20:00:00
De Bleeckere Frank
4000
logo KVC Westerlo

Een bijzonder karige belangstelling voor deze kwartfinale van de Belgische beker. Vooral bitter weinig Westelse supporters die (opnieuw) de trip naar Daknam op hun agenda hadden geplaatst. De beginfase was nogal gelijkopgaand. De beste mogelijkheden waren voor Lokeren. Na vier minuten een schot van Chris Janssens nipt voorlangs. Acht minuten later opnieuw de Lokerense kapitein die net naast schiet. Westerlo zorgde ook op zijn beurt voor dreiging maar echte kansen waren er niet bij. Wel gingen Jochen Janssen en Toni Brogno graag gemakkelijk liggen en claimden ze net iets te veel een strafschop of een vrije trap. Scheidsrechter De Bleeckere ging daar (meestal terecht) niet op in. TGV Pascal Dias liet vandaag nog eens zijn klasse en technische kunde zien. Hij passeerde enkele verdedigers, zijn afgeblokt schot kwam bij Koller terecht en die legde met een hakje de bal voor zijn gouden rechter en knalde voorbij Rondags : 1 - 0. Wat later opnieuw een schitterende dribbel van Dias, maar de Fransman stuitte op de Westelse goalie. Westerlo had kunnen gelijk komen toen Janssen in het penaltygebied van de sokken werd gelopen. Echte kansen konden de Antwerpenaren echter niet versieren. Wel een vrije trap van Thans waar D'Hondt moeite had om het schot af te weren. Sporting kreeg daarentegen wel de nodige doelkansen. Opnieuw was Pascal Dias goed in de diepte gestuurd en met een klare kijk schoof hij de bal tot bij Ronny Van Geneugden die maar hoefde binnen te leggen : 2 - 0. Op slag van rust dan plots tumult toen een lijnrechter het spel deed stilleggen. Hij had immers gezien dat Toni Brogno in het gezicht van Arnar Vidarsson had gespuwd. Zo iets hoort niet op het veld... en dus een terechte uitsluiting (al hadden wij, en nog vele anderen dat dus niet met eigen ogen gezien). Bij de rust was de Waaslandse voorsprong te rechtvaardigen. Na de rust bakken ze er echter niet veel meer van. Al had Van Geneugden op counter de voorsprong kunnen uitdiepen. Hij talmde net iets te lang. Het was echter Westerlo dat met een man minder het betere spel bracht. Op de 65ste minuut een goede mogelijkheid voor Rudi Janssens, Dannie D'Hondt redde. En ook op een goed afstandsschot van Koen Burg was de Lokerse doelman attent. Toch ook nog eens een goeie aanval van KSC via Vonasek en Van Geneugden. Laatstgenoemde vlamde in de vlucht over. In de laatste 7 minuten kwam Marc Cox nog twee maal zeer dicht bij de 2-1 maar telkens was D'Hondt of een verdediger op tijd terug om de meubelen te redden. Twee minuten voor affluiten mocht ook Vaclav Budka nog eens opdraven. De Tsjech liet zich in positieve zin opmerken. Met een fantastische vrije trap legde hij de 3 - 0 cijfers vast. Daarmee haalt Lokeren nog eens de halve finale van de Beker van België. Al zal Sporting toch beter moeten spelen om ook door te kunnen dringen tot de finale op de Heysel. Het zou een mooie bekroning zijn... Filip Baeke