16/01/2000
15:00:00
Ancion Armand
14500

Iedere medaille heeft twee kanten. Zo ook de wedstrijd in Brugge. Aan de ene kant een Club op zijn sterkst (o.a. Lembi terug in de basis) en anderzijds een verzwakt Lokeren (zonder Janssens, Van Dender, Dago, Zéré,...). Een eerste helft met scheidsrechter monsieur Ancion, de tweede helft met de heer Serré na een blessure van onze vriend Armand. Goed vijf minuten was de wedstrijd bezig en Ancion leverde meteen zijn laat nieuwjaarsgeschenk af, een zeer lichte penalty na een vermeende duwfout op Verheyen. Vermant liet de kans niet onbenut : 1 - 0. Lokeren was nog niet bekomen of het stond al 2 - 0 na een mooie aanval van Club. Verheyen duwde via Dabanovic binnen. Dan een prachtige actie van Youla en een mooie stifter over jubilaris Verlinden (400 ste wedstrijd voor Club) : 2 - 1. Nog in diezelfde minuut staat de Lokerse verdediging, Dabanovic incluis, te slapen en het is al 3 - 1 via Janssen. In het Brugse strafschopgebied wordt Youla dan duidelijk neergeduwd. Dat is dan weer die andere kant van de medaille, daar fluit Ancion natuurlijk niet voor. Nee voor een lichte fout van De Geest heeft hij wel een geel cadeautje op overschot. Niet zonder zwaarder gevolg zou later blijken...
Wat een wedstrijd had moeten zijn is er eigenlijk geen, en wat een arbiter zou moeten zijn is er eigenlijk ook geen, en als dit dan een verslag moet zijn, wel dit is er dan ook geen... Voor de statistici onder u, de goals: 6'Vermant 1-0 (pen), 13'Verheyen 2-0, 14'Youla 2-1, 15'Janssen 3-1, 31' Janssen 4-1, 33'Verheyen 5-1, 85'Smolders 6-1. Filip Baeke