20:00:00
Huyghe Luc
7500
logo Club Brugge

Voor de start hielden de Lokeren-supporters (en een deel van Brugge) een minuut stilte voor de betreurde Brima Kanu. Opnieuw verrassingen bij het aanschouwen van de ploegopstelling. Geen Nikcevic aan de aftrap, wel het debuut van Camille Muzinga. Het eerste Lokerense doelgevaar kwam van Chris Janssens na 9 minuten. Zijn kopbal ging nipt naast. Bovendien had ref Huyghe een aanvallende fout gefloten. In de 26ste komt Verheyen uit buitenspel terug, haalt de bal en zet voor via een Lokers been tot bij Englebert die Dabanovic verslaat : 0 - 1. Sporting leek het nu nog moeilijker te krijgen. Maar het antwoord kwam tien minuten later via een fantastische vrijschop via Chris Janssens die staalhard de bal in de linkerbovenhoek knalde : 1 - 1. Spijtig genoeg duurde de Lokerse vreugde niet lang. Goed twee minuten later, na slecht wegkoppen in de Waaslandse defensie, kon Jankauskas de bal in de vlucht voorbij Dabanavic knallen : 1 - 2. Of dat nog niet erg genoeg was verhoogde Philippe Clement de score. Opnieuw na slecht uitverdedigen kon Verheyen voorzetten tot bij Martens die terugkopte naar de vrijstaande Clement die de knas niet onbenut liet : 1 - 3. Meteen ook de stand bij de rust. Reynders bracht Nikcevic in de plaats van Kozak. Lokeren moet het vooral van stilstaande fases hebben. Budka met een vrije trap , de bal belandt bij Vonasek die uithaalt met een stevig schot net naast de kooi van Philippe Van de Walle. Dabanovic moest zich ook een aantal keren onderscheiden o.a. op een knal van Jankauskas. En dan was het tijd voor Chriske Janssens. Net zoals in de eerste helft verschalkte hij Van de Walle via een schitterende vrije trap : 2 - 3. Opnieuw leven in de wedstrijd. Vonasek werd neergeduwd in het strafshopgebied. Huyghe floot niet. Even later handsspel van een Brugse verdediger. Opnieuw geen reactie bij Huyghe. Nauwelijks later een knal van Vonasek. Ditmaal pareerde de Brugse goalie. De hoekschop leverde een kopbal van Nikcevic die net naast zoefde. Maar in plaats van de verwachte 3 - 3 viel echter een Westvlaams doelpunt. Janskauskas mocht ongestoord zijn tweede van de avond binnenkoppen : 2 - 4. Nog eens een goeie aanval van KSC, prima voorzet van Budka tot bij Nikcevic die kopte in de handen van de blauw-zwart keeper. Vier minuten voor tijd kreeg ook Verheyen zijn goaltje kado. Englebert zette voor tot bij de ongehinderde Gert Verheyen die simpel binnen kopte : 2 - 5. De fouten in de Lokerse defensie en het niet fluiten van terechte strafschoppen deden Lokeren uiteindelijk de das om. Had bovendien Lokeren in de eerste helft geacteerd zoals in de tweede dan was puntengewin zeker een feit. Maar ja, als ons kat een koe was... Filip Baeke