Petitjean Didier
5500
logo Eendracht Aalst

De wedstrijd start, zoals te verwachten was, in een geladen sfeer...
Het begin van de wedstijd was voor het noodlijdende Aalst. Het won de duels en had licht veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te zijn. Na 6 minuten is het Lokeren dat uitbreekt en met Youla meteen een geweldige kans krijgt. Alleen op doel af probeert hij doelman Van Steenberghe te omspelen die de bal uit de voeten van onze zwarte parel haalt; in de herkansing mist M'Bayo zijn schot. Na 10 minuten speeltijd krijgt Aalst een vrije trap op een goede plaats, maar Zere kan de bal keren. Luttele minuten later zet Dago goed door; het eerste schot tussen de palen word gepakt door de Aalsterse doelman. Er volgt dan een niet al te beste periode van beide ploegen met steriel middenveldspel; de emoties van de voorbije week wegen duidelijk door in het spel van beide ploegen. Na een klein half uur is er dan toch een vrije trap van Ronny die de bal op het hoofd van Chris Janssens krijgt, maar zijn kopstoot gaat over het doel. En dan barst Dago los. Ontvangt de bal, pakt schitterend aan, gaat recht naar doel en knalt in de winkelhaak: klassedoelpunt van onze Ivoriaan, die gelukkig op tijd terug was voor deze match. Kleine Jan (referee Petitjean, what's in a name) fluit zowat alles in het voordeel van het Aalst van Orlans en Cooreman! Een zuivere duwfout op Dago ziet hij over het hoofd en aan de andere kant wordt kwistig met gele kaarten gestrooid voor Sportingers. M'Bayo trapt in de 40' nog verrassend naar doel; de bal hobbelt net naast. Net voor rust gaat een kopslag van Sarli binnen, denk je dan, maar Dabanovic haalt het doelpunt nog op mirakuleuze wijze uit doel. Rusten bij 1-0 dus. Iedereen heeft nog maar net zijn plaats ingenomen na rust als Vonasek goed doorgaat op links, naar binnen komt en voorzet naar M'Bayo maar diens schot wordt gekraakt. 10 minuten ver in de 2e helft: vrije trap vanop een 30-tal meter en dan weet u het wel: Chris Janssens aan het kanon en Van Steenberghe vloog zowat mee in doel. Wat een knal! De sfeer is zowel grimmig op als naast het veld. Een standje met Youla levert gelukkig geen kaarten op. En in de 68' minuut mag Claeys het veld verlaten na een 2e gele kaart. In tussentijd had M'Bayo nog vergeten scoren en trapte Van Geneugden op de paal bij vrije trap en in de rebound trapt Dago onbegrijpelijk over. Halfweg de tweede helft zijn we als Lokeren nog eens beukt op doel. Mooi samenspel tussen Youla en Vonasek die mooi afrondt en de 3-0 scoort. Lokeren carnaval in de tribunes waar zowaar een polonaise start... En het feest gaat door: Van Geneugden schildert een vrije trap op het hoofd van Janssens, die legt terug en Youla trapt schitterend in een tijd in doel. En zelfs zonder een fusie met Aalst is het carnaval in Lokeren: Mitrakovic knalt nog mooi binnen en een minuut later kan Sarli de eerredder aantekenen. Kimoto omspeelt later nog Van Steenberghe maar de hoek is te scherp geworden en zijn knal zoeft naast. En Lokeren blijft komen. In slotfaze trapt Van Geneugden nog een vrije trap net naast. Feestvreugde in Lokeren dat toont dat het niet altijd in Aalst carnaval moet zijn. En toch wel opvallend was de positieve boodschap die onze voorzitter, dhr. Lambrecht, nog tot de supporters van zowel Aalst als Lokeren richtte. Stefaan Roets