22/04/2000
20:00:00
Piraux Michel
10500

Zowel bij Moeskroen als Lokeren enkele afwezigen. Geen Dago noch Youla aan de aftrap en dat was toch alweer meer dan een half jaar geleden. Lisasi mocht beginnen in de spits. Rudi Cossey was trainer omdat Leekens ging gaan scouten in het buitenland. De eerst 2 kansen waren voor Moeskroen, maar Dabanovic stond op de juiste plaats. Voor sporting weinig of geen kansen. De tricolores lagen echter niet onder en brachten goede combinaties. Alle hoge ballen gingen naar Janssens , maar die kon er ofwel niets mee doen, of hij vond de prima reservekeeper Debenest in zijn weg. Na een half uur even bibberen : een bal spatte op de Lokerse deklat en vlak daarna moest Stefaan Staelens verhinderen dat Zewlakov scoorde. Met veel middenveldspel leek de wedstrijd naar de rust te kabbelen, toen De Vleeschauwer het nodig vond om na te trappen naar Vidarsson. Bijzonder dom, vooral als scheidsrechter Piraux het gezien heeft, want een terechte rode kaart. Van die onverwachte meerderheid kon Lokeren bijna profiteren, maar een kopbal van Janssens werd gepakt en een schot van Vonasek ging naast. Rust : 0 - 0. Tijdens de rust werd Lisasi zoals verwacht vervangen door Kimoto. Het waren de Henegouwers die het felst uit de kleedkamer kwamen, maar voor geen gevaar wisten te zorgen. Enkel Zewlakov kon nog van dichtbij binnen schieten, maar stuitte op een superreflex van een alweer perfecte Dabanovic. Moeskroen zou in de 2de helft voor geen gevaar meer zorgen op de counter en dat was vooral de verdienste van een prima Mitrakovic in het middenveld en verdedigers Zere , Katana en Staelens. Hun enige gevaar ging uit van de talrijke vrije trappen en hoekschoppen, maar deze konden allen makkelijk weggewerkt worden. Op vrije trap van Van Geneugden kopte Staelens perfect , maar ook Debenest is een goede keeper. Even later een rommelige fase, Vidarsson trapt , de bal wijkt af op Kimoto en rolt dan door de benen van Debenest centimeters naast. Lokeren had het middenveld in handen, maar de beslissende voorzet van Van Geneugden of M'Bayo kwam er niet en Kimoto werd te licht bevonden. Enkel Vidarsson, Mitrakovic en Vonasek konden nog schieten, maar zonder succes. Dat Arnar Vidarsson in de 2de helft diegene was die nog het meest van allemaal op doel schoot zegt wellicht genoeg over de Lokerse aanvalskracht. De wedstrijd eindigde dan ook op 0 - 0. Hierdoor is Moeskroen uitgeschakeld voor Europees voetbal. Voor Lokeren maakte het wel duidelijk dat een 3de scorende spits noodzakelijk is, want zonder Dago en Youla zouden we nu wel eens op een heel slechte klassementsplaats kunnen gestaan hebben... Aangezien ons koningskoppel niet meer in actie komt, krijgen de gebuisden volgende week een nieuwe kans. Tim Combel