01/03/2000
20:00:00
Vandevenne Pieter
5000

Sporting had gevraagd deze wedstrijd uit te stellen omwille van de afwezige Ivorianen tijdens de Afrika Cup. Maar uiteindelijk waren er op het Kiel nog meer afwezigen dan onze coach ooit had kunnen denken. Geen M'Bayo en Janssens die geschorst waren. Ook de geblesseerden Dago, Staelens en Dabanovic ontbraken op het appel. Wel stonden Kimoto en de jonge Van Hoey aan de aftrap. GBA begon het best aan de partij maar toch waren de beste kansen in de eerste helft voor Sporting Lokeren. Maar zowel Kimoto als Youla slaagden er niet in doelman Moons te vloeren. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door slechte passes, misverstanden, fouten en meer van dan. De slechte staat van het veld zat daar zeker voor iets tussen. De ruststand was een logische 0 - 0. Na de rust kwam GBA meer opzetten. Vooral in het laatste kwartier drukten de Antwerpenaren, maar uiteindelijk redde Zytka de beste mogelijkheid van Marc Degryse. De ingevallen Demkine trof zelfs nog de lat. Maar de stand veranderde niet meer. Lokeren stijgt een plaatsje in de rangschikking. KSC heeft nu één puntje meer dan Eendracht Aalst. Georges Leekens had vooral veel lof voor de 17-jarige Van Hoey die als een schaduw een volledige wedstrijd op Marc Degryse was gekleefd. Ook doelman Zitka deed het uitstekend en hield met bravure zijn netten schoon. Een negatieve noot : zowel Van Hoey, De Geest als Van Dender liepen tegen een gele kaart aan. Filip Baeke