20:00:00
Melotte Luc
5500
logo Germinal Beerschot Antwerpen

Een nieuwe trainer, een nieuwe start... Maar wel geen gelukkige start voor Sporting. Want nog tijdens de opwarming liep Roman Vonasek een spierverrekking op. Lokeren was het eerst gevaarlijk via Ronny Van Geneugden. André Demkine antwoorde met een gevaarlijke schuiver net naast de kooi van Dabanovic. Na een kwartier bouwde Lokeren een mooie aanval op. Van Geneugden zette prima voor tot bij Chris Janssens maar die knikte de open kans van dichtbij naast. Na 22 minuten was GBA zeer dicht bij de openingstreffer, Haagdoren kopte slechts centimers naast. En onmiddelijk aan de overzijde werd Kimoto in verdachte omstandigheden ten val gebracht. De partij gaat op en neer. De counters van Germinal Beerschot zijn steeds snel en gevaarlijk. Bij Lokeren werd er vaak te weinig bewogen. Vooral Dobrasinovic, verrassend in de selectie, zwalpte tussen het middenveld en de verdediging. Op vrije trap is KSC uiteraard altijd te duchten. De trap van Janssens ging nipt langs de verkeerde kant van de paal buiten. Het is echter GBA dat op voorsprong komt na 36 minuten via een uitstekend schot van Marc Degryse : 0 - 1. Net voor de rust gelijkmaken ware ideaal geweest. Ronny Van Geneugden was er dicht bij maar Moons weerde af en de gevolgde Vidarsson kreeg ook de bal niet over de doellijn.
Meteen sensatie in de tweede helft. De opgerukte Zéré stuurde Janssens alleen in de diepte. Die aarzelde iets te lang en besloot op Moons. De rebound werd ei zo na nog door een GBA verdediger in eigen doel gewerkt. Nog niet gedaan. Janssens kan nog voortrekken en Stefan Van Dender probeert het met een vluchtschot, maar dat zoeft hoog over. Weg reuzekans. Maar na elf minuten was het toch raak. De ingevallen Nikcevic mocht zich eindelijk bewijzen. Hij liet de kans niet onbenut en lepelde de bal over Moons binnen : 1 - 1. Het bleef een aangename partij om volgen. Er werd langs beide kanten geknokt en hier en daar liepen de potjes al eens over. Toch was het lang wachten op echt doelgevaar. Na 39 minuten gaat Lisasi op Moons af maar de Antwerpse doelman redt uitstekend en duwt de bal in hoekschop. Twee minuten later wordt Lisasi opnieuw door Budka bedient maar dit maal is zijn schot te zwak. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Daardoor eindigde de partij in een billijk gelijkspel. Filip Baeke