20:00:00
Allaerts Paul
6000
logo KRC Genk

Heel wat sfeer al voor de wedstrijd, en daar zaten de talrijk meegekomen Genk supporters natuurlijk voor veel tussen. Lokeren wou duidelijk het thuispubliek meer brengen dan de wedstrijd tegen Westerlo, en trok meteen ten aanval. Youla en M'Bayo gaan al vroeg in de wedstrijd hun kans, hun pogingen worden nog gestopt. Na 17 minuten is het dan raak. Een hoekschop van Van Geneugden bereikt het hoofd van Janssens. Chris kopt in de rechterwinkelhaak binnen. Genk moet nu wel komen en doet dat ook. Een drietal minuten na het doelpunt komt Zitka twijfelend uit bij een voorzet vanop links. Ban heeft een voorzet/schot in de voeten dat gelukkkig buiten iedereens bereik voorlangs gaat. En na 22 minuten hangen de bordjes zowaar alweer gelijk. Steven De Geest laat in een ongelukkig moment de bal van de voet wegspringen. De inworp die daarop volgt lanceert Teelen, die De Geest uitkapt en de bal teruglegt tot bij Reini. Diens schot kan Zitka nog weren maar in de rebound is onze doelman kansloos bij het binnenduwen van Zoran Ban. Sporting is niet aangeslagen. Youla wordt met een lobje gelanceerd, Brockhauser kan onderscheppen. En de Genkse doelman heeft plukt ook het schot van Vonasek, die zich eerst mooi vrijdraaide. En zoals zo vaak in voetbal krijgt de ploeg die de kansen niet afmaakt uiteindelijk het deksel op de neus. Een voorzet vanop links van Delbroek wordt door Thordur Gudjonsson feilloos binnengekopt. Het spel blijft goed op en neer gaan. Nog voor het half uur kan Janssens vanop vrije trap aanleggen; zijn schot gaat naast. Aan de overkant is er opnieuw gevaar vanop links als Theelen kan voorzetten naar Ban die in één tijd op doel trapt. Gelukkig heeft Zitka een goede reflex in huis. In de tegenactie die daarop volgt gaat Youla mooi door op rechts en zet hij gepast voor naar het midden. Ronny Van Geneugden, volledig vrijgelaten, kan aanleggen maar zijn schot gaat naast. Nog net voor rust heeft Chris Janssens positie gevat op links. Chris zet voor tot bij Vonasek die in een tijd in de armen van Brockhauser trapt. Rusten bij een onverdiende achterstand : 1 - 2. Ook de tweede helft start met een aanvallend en geestdriftig Sporting. Een lob van Ronny Van Geneugden waait over, hier zat duidelijk meer in. Brockhauser zorgt wat later voor sensatie door ver uit het doelgebied achter de bal aan te zitten. Janssens kan de kans niet verzilveren. Genk wordt die tweede helft volledig op de eigen doelhelft gedrukt. Maar het blijft natuurlijk uitkijken voor counters. Zo lobt Gudjonsson zich voorbij Zitka. Katana is gelukkig terug en het schot van Tordur gaat naast. Aan de overkant kopt Janssens - wie anders - nog eens krachtig op doel. De doelpaal staat in de weg en in de rebound trapt Nicky van kortbij onbegrijpelijk naast. Genk countert dan nog eens via Teelen, die op links alleen op Zitka afgaat maar naast besluit. En wat later wordt een gevaarlijke Genkse voorzet door iedereen gemist. Maar het is duidelijk dat Sporting op dat moment zijn beste kruit heeft verschoten en de drie punten aan Genk zal moeten laten. Een lijnrechter waait zich dan zowat te pletter met zijn vlaggetje om Katana geel aan te smeren, maar het doet allemaal niet meer ter zake. Genk en een gelukkige Boskamp (persbabbel achteraf: "ik ben zeer tevreden met het resultaat...") nemen de drie punten mee naar Limburg, maar het Lokerse publiek heeft toch een sterk en geestdriftig Sporting aan het werk gezien. Daar waren zelfs de beide trainers in de persbabbel achteraf het over eens: Lokeren verdiende meer. En de VTM journalist? Wel die zag het duidelijk met een andere bril: "lauwe wedstrijd en Genk zelfs de betere ploeg". Over objectiviteit en voetbalkennis gesproken! Stefaan Roets