03/10/1999
15:00:00
Piraux Michel
3800

Harelbeke is traditioneel een moeilijke verplaatsing en na de ongebruikelijke behandeling van Henk Houwaert in de Lokerse trainerssoap waren ze natuurlijk extra gemotiveerd. Sporting recupereerde de zieke Van Dender en de geschorste Janssens in zijn basiself. Harelbeke startte het best : schot van Kubik naast en even later een vrije trap van diezelfde Kubik , waarbij Dabanovic plat moest. Een knal van Paas van de lijn gekeerd door Vonasek. Ongeveer een kwartuur eenrichtingsvoetbal later klom Harelbeke verdiend op voorsprong. Na een hoekschop wordt gekopt door Maes, Dabanovic voorkomt erger met een super-save, maar de bal beland na wat gerommel voor de voeten van Paas die kan binnen knallen : 1 - 0. Het leek wel of Lokeren eerst een goal tegen moest krijgen om een aanval op te zetten. Sporting bleek plots veel agressiever en creëerde talrijke kansen. Van Geneugden op de deklat, Penicka tegen Vandoorne. Ook aan de overkant knalde Paas tegen de kruising. Het was uiteindelijk sporting dat scoorde : Van Geneugden op aangeven van Vonasek. Nog geen 2 minuten later stond het al 1 - 2 : Janssens stuurde Lisasi weg. Die lokte Harelbeke doelman Vandoorne uit zijn goal en bediende dan de meegekomen Penicka, die simpel binnentikte. In de rest van de 1ste helft waren er verder geen echte kansen meer. De Lokerse verdediging acteerde bij momenten wel onzeker, maar ex-Ratten Zere en vooral Van Haezebrouck behielden steeds het overzicht. Tijdens de rust werd een bleke Vonasek gewisseld voor Kimoto. Lokeren kreeg steeds meer kansen. Hoekschop Budka, Lisasi kopt op keeper Vandoorne, die de hele wedstrijd onzeker speelde, waarna de bal terug bij Budka komt . Janssens kon zijn perfecte voorzet mooi binnen koppen : 1 - 3 ! Lokeren bleef baas over het middenveld met een uitstekende Van Geneugden als kapitein. Na een uur spelen leek het Harelbeekse doel wel een schietkraam : zowel Penicka , Lisasi , Van Geneugden als Janssens vonden in dezelfde speelfase telkens een stukje Harelbeke-speler in hun weg. Lokeren winnen : dat mag niet zal scheidsrechter Pireaux gedacht hebben toen hij een 2de doelpunt van Van Geneugden afkeurde. De voorzet kwam van Lisasi , die met een knappe actie de West-Vlaamse verdediging te kijk zette, maar daarbij volgens de scheidsrechter over de doellijn zou zijn geweest. Nog geen 10 minuten later volgde een 2de afgekeurde goal, ditmaal terecht want Penicka had de bal met de hand in het doel getikt. Harelbeke kreeg nog enkele kansen, maar was niet echt gevaarlijk meer. De Lokerse "anciens" Van Haezebrouck , Zere , Janssens en Van Geneugden zorgden er samen met een vlekkeloos spelende Dabanovic voor dat de eerste overwinning in het bereik kwam. Voorin viel vooral het uiterst bedrijvige koppel Lisasi - Kimoto op , Lisasi meestal in de rol van aangever. Kimoto kreeg zo enkele kansen, maar was meestal te onzeker om zelf te schieten en daardoor werden sommige aanvallen te gemakkelijk verkwanseld. Harelbeke lukte nog wel een tegentreffer via Verhoenen, maar toen dacht iedereen al lang aan de 3 welverdiende puntjes. Laatste kans van de wedstrijd was voor Steven De Geest die laat in blessuretijd naast kopte. Sporting heeft dus eindelijk zijn eerste welverdiende overwinnen beet. Na de wedstrijd was de vreugde bij zowel spelers als supporters des te groot. Na 8 speeldagen is onze competitie eindelijk begonnen ! Tim Combel