goal59
Goal
0-1
goal31

Beveren begon aan de wedstrijd met een nieuwe middenstip, nadat die eerder deze week was weggenomen door Lokerse tegenstanders van de fusie en vervangen was door een tricolore sjaaltje. Bij sporting liet Leekens De Smet en Lisasi , beiden de laatste weken toch goed bezig, op de bank. Ze werden vervangen door de herstelde Vonasek en de pas aangeworven Kroaat Majdov, die op de rechtsachter postvatte. De eerste kans was voor Beveren : Sels knalde hoog over. Lokeren werd gaandeweg de beste ploeg. Een vrije trap van Van Geneugden werd door de niet altijd even zekere Beverse keeper uit de goal gehaald. Even later brak Dago door de Beverse defensie, hij werd foutief gestopt door Jimy Smet, maar de bal belandde in de voeten van Vonasek. De scheidsrechter kon dus balvoordeel geven en Vonasek kon er met een harde knal verdiend 0 - 1 van maken. De Lokerse vreugde was echter van korte duur , want amper 5 minuten later stond het gelijk : Vlaminck die profiteerde van een misverstand tussen De Geest en Van Haezebrouck en zo alleen op een kansloze Dabanovic afstormde. Lokeren was zichbaar geschrokken van die tegentreffer en bracht er in de rest van de eerste helft niets meer van terecht. Ruststand anti-Lokeren tegen anti-Beveren : 1 - 1. De 2de helft bracht niet veel beterschap , tenzij je fan bent van het betere degradatievoetbal natuurlijk. Meer nog , Beveren scoorde een 2de keer nadat Sels op wandel ging in de Lokerse defensie en met een mooie lob Dabanovic verschalkte. Leekens besliste dan om na een kwartuur Penicka en Lisasi in te brengen voor Vidarsson en Vonasek. Vonasek stond wel vaak vrij, maar kreeg amper ballen aangereikt van de andere Afrikanen. Met Lisasi in de ploeg liep het dus beter , zonder echt gevaarlijk te zijn. Zowel Janssens, M'Bayo als Dago konden niet afwerken. Ook Beveren bracht er niets meer van terecht omdat Torken stevig in de klauwen van Zere gevangen zat. De meegereisde supporter kregen nog een goede sneeuw-/regenbui te verwerken en dat is zowel alles wat over deze wedstrijd te vertellen valt. Sporting kon dus allesbehalve bevestigen, in zoverre zelfs dat de meest paranoïde supporter al begon te denken dat niet gewonnen mocht worden ! Een ding is zeker : sporting blijft het moeilijker hebben om te winnen tegen degradatieploegen dan tegen topploegen. Leekens noemde de wedstrijd achteraf boerenkoolvoetbal en dat was het ook. Tim Combel